Distincțiile Consiliului Jud. Harghita
sâmbătă, 20 aprilie 2024 00:38:39
Distincțiile Consiliului Jud. Harghita

Premiul Pro Harghita a revenit în acest an antreprenorului Kurkó Árpád

Ședința festivă a consiliului  județean s-a ținut la Sâncrăieni

(0 Votări)134 vizualizări

Antreprenorul Kurkó Árpád a fost laureatul premiului Pro Harghita din acest an. Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba i-a înmânat acestuia la ședința festivă din data de 20 mai 2015 care a avut loc la casa de cultură din localitatea Sâncrăieni, inelul cu stema județului și inscripția PRO HARGHITA, diploma de onoare și recompensa bănească în lei, aferente acestui premiu. Consiliul județean acordă anual premiul Pro Harghita acelor personalități care prin activitatea lor, desfășurată la nivel local, dar și național, contribuie la renumele județului Harghita.

La eveniment au participat primari, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai clerului, conducători ai instituțiilor județene și reprezentanți ai guvernului, prefectul Andrei Jean-Adrian și senatorul Tánczos Barna. Borboly Csaba i-a salutat pe cei prezenți și a pus accent pe buna colaborare inter-instituțională din județ.

„Din numeroasele activități desfășurate de Kurkó Árpád aș dori să reamintesc doar câteva, cum ar fi renovarea casei de cultură din localitatea Sâncrăieni, asigurarea bazei materiale a colecției Székely Könyvtár, sprijinirea expoziției Munkácsy sau a numeroși artiști, cum ar fi Berszán Zsolt, Részegh Botond și Botár László. Să nu uităm nici de sprijinirea bisericii: pe lângă cea din Sâncrăieni, a oferit sprijin financiar și pentru construirea bisericilor Szent Ágoston și Millennium din Miercurea-Ciuc. Și câștigătorii concursurilor școlare au beneficiat de sprijinul oferit de Kurkó Árpád, dar totodată și evenimentele sportive, asociațiile și echipele sportive”, a afirmat președintele consiliului  județean.

Kurkó Árpád  în discursul său a ținut să spună că niciodată nu și-a dorit să plece în altă zonă a țării sau în străinătate, deși ar fi avut ocazia și dorește să-și continue activitatea aici. Acesta a mai adăugat că și-a crescut copiii în spiritul rămânerii în locurile natale.

„M-am străduit întotdeauna să îmi desfășor activitatea în folosul satului, județului, țării, a poporului meu. Sunt fericit că pot trăi aici și promit că și de acum încolo voi sluji pământul meu natal”, a spus laureatul premiului care a donat recompensa bănească de 1.500 de euro care i-a revenit, Asociației Sfântul Francisc.

Au fost prezenți la ședința festivă primarul localității Székely Ernő, prefectul Andrei Jean-Adrian și preotul Csató Béla. Primarul a făcut o scurtă prezentare a trecutului și prezentului localității Sâncrăieni, iar prefectul județului a afirmat că prin prezența sa dorește să transmită mesajul de solidaritate, respect reciproc și conviețuire pașnică și a salutat organizarea celei de-a XI-a ediții a Zilelor Județului. Părintele Csató Béla a vorbit despre rolul omului în comunitate.

Printre laureații din anii trecuți ai premiului se numără: istoricul Hermann Gusztáv Károly, doctorul Dorin Sîngeorzan, părintele franciscan Ferencz Ervin, pictorul Páll Lajos, academicianul Barabási Albert László, profesorul Suciu Petru.

 

Miercurea-Ciuc, 20 mai 2015

 

Documente:

Facebook