Donații Sânmartin

Sânmartinul are nevoie de ajutor!

Se așteaptă donații pentru sprijinirea celor afectați de inundații

 

Animale, garduri, autovehicule, obiecte și aparatură de uz casnic au fost luate de ape la Ciucani, în localitatea Sânmartin, respectiv și în comuna Bancu. În dimineața zilei de miercuri, 19 iunie Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a făcut o vizită la fața locului, însoțit fiind de  Becze István, consilier județean, Gergely András, primarul comunei Sânmartin, respectiv angajați din cadrul direcției tehnice de la consiliul județean.

Precipitațiile au făcut nelocuibile mai multe case, mai multe familii fiind nevoite să se mute. În urma ruperii de nori de luni după-masă, pârâul Sânmartin a ieșit din matcă, s-a revărsat pe drumul principal, locuitorii s-au apărat de apele învolburate cu ajutorul sacilor de nisip. În cursul nopții care a urmat, o nouă ploaie torențială a spălat drumurile, apele au luat gardurile, în multe locuri apa pătrunzând în pivnițe și locuințe, luând cu ea în multe locuri obiecte casnice, respectiv animalele aflate în grajduri.

„Daunele semnificative s-au înregistrat la aproximativ 200 de familii, mai mult de patruzeci de case au fost avariate, mai multe familii au fost nevoite să-și părăsească locuințele. S-au inventariat daunele, pompierii voluntari au dat o mână de ajutor pentru scoaterea apei din pivnițe, transportul materialului adus de ape, urmând a fi executate lucrările de curățenie și îndepărtare a aluviunilor”, a afirmat Gergely András, primarul localității Sânmartin care a adăugat că „din primul moment am fost și suntem ajutați de numeroase persoane”.

„Să fim din nou solidari! Noi, locuitorii din această regiune suntem receptivi unii față de alții și ne ajutăm reciproc. Ploile torențiale din cursul nopții de luni au produs daune semnificative în gospodăriile din Sânmartin, respectiv din Bancu. Vom evalua daunele, vom depune solicitările de sprijin către guvern, însă este evident faptul că numeroase daune au suferit nu numai drumurile, ci și casele. Autovehicule, animale, clădiri, grajduri și dependințe au fost avariate. Din experiență se știe faptul că statul nu acordă despăgubiri în cazul daunelor pe care le înregistrează persoanele fizice. Acesta este motivul pentru care trebuie să strângem donații pe care le vom oferi persoanelor afectate”, a spus la fața locului Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Donațiile pot fi făcute în contul asociației civile a comunei Sânmartin:

Asociatia VIRIDIS Egyesület

Sanmartin-Csíkszentmárton
Cod Fiscal: 18614607

Cont lei:

RO36 RZBR 0000 0600 0784 2098

SWIFT: RZBRROBU

Albumul fotografiilor realizate la fața locului pot fi consultate a linkul:

https://bit.ly/2XZL4os

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774