Seria de cursuri destinate eficientizării administraţiei în judeţele Harghita şi Covasna a ajuns la sfârşit

( Votări)55 vizualizări
S-a finalizat proiectul TEAM - Training pentru Eficientizarea AdMinistraţiei, seria de cursuri profesionale organizate în judeţele Harghita şi Covasna. În data de 29 aprilie, în cadrul unei festivităţi de închidere organizate la sediul Consiliului Judeţean Harghita urmată de o conferinţă de presă s-au înmânat diplomele de absolvire a cursurilor pentru persoanele care au luat cu succes examenele.În cadrul conferinţei de presă, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a prezentat rezultatele proiectului împreună cu colegii care au participat la cursuri.
A declarat că, în ciuda faptului că implementarea proiectului a întâmpinat unele dificultăţi, obiectivele propuse au fost realizate. ”Exigenţele impuse unui angajat al sferei publice sunt în continuă schimbare, iar funcţionarii publici trebuie să se adapteze în mod permanent noilor situaţii. Cunoştinţele acumulate în cadrul cursurilor organizate ne ajută să facem faţă acestor exigenţe, atât în procesul de luare a deciziilor, cât şi în cazul executării acestora. Astfel prin munca eficientă a angajaţilor publici, toţi locuitorii celor două judeţe sunt beneficiarii indirecţi ai proiectului, totodată toate aceste elemente contribuie la o mai strânsă colaborare între cele două judeţe” a accentuat preşedintele. La eveniment a fost prezent Lavinia Cristescu, consilier de proiecte din partea Ministerul Administraţiei şi Internelor, Direcţia pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative.
„În opinia mea un nivel ridicat de cunoştinţe profesionale ale angajaţilor autorităţilor publice locale este indispensabilă, deoarece competitivitatea unei regiuni poate fi realizată doar printr-un aparat de specialitate bine pregătit” a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.
Proiectul iniţiat de către Consiliul Judeţean Harghita şi implementat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna s-a demarat în cursul lunii aprilie a anului trecut, perioada de implementare fiind de un an. Obiectivul general al acestui proiect a fost îmbunătăţirea calităţii şi creşterea eficienţei standardelor în furnizarea de servicii publice, accentul fiind pus pe continuarea procesului descentralizării şi responsabilizarea personalului din administraţia celor două judeţe. Grupa ţintă a proiectului a fost format din angajaţii aparatelor de specialitate ale autorităţilor publice locale şi judeţene. Astfel au luat parte la cursuri 440 de persoane, obţinând diplome acreditate de ministerele de specialitate în domeniile ECDL, limbi străine, achiziţii publice şi organizarea de licitaţii, reguli de etichetă şi protocol pentru administraţie, managementul proiectelor etc.29 aprilie 2010  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774