Program Micii Gradinari

 
Regulamentul
Programului „Micii Grădinari”
 

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţeanarghita derulează și în anul 2016, asemenea anilor 2012, 2013, 2014 și 2015, programul „Micii Grădinari”. Programul se desfăşoară în perioada martie (de la preluarea seminţelor de legume) decembrie (până la evaluarea grădinilor şi premierea elevilor/claselor câştigătoare).
În program se pot înscrie elevi din clasele IV-VII, individual sau în grup, cu îndrumarea unui profesor supraveghetor.
 
Condiţii de participare la program
- în cazul elevilor care participă la program individual, părinţii trebuie să asigure o parcelă necesară cultivării legumelor, precum şi supravegherea copiilor în timpul lucrului, acestea fiind asumate de părinte prin semnarea Formularului de participare;
- în cazul claselor participante, şcoala trebuie să asigure  terenul agricol destinat desfăşurării acestui program, iar conducerea şcolii trebuie să-şi exprime acordul cu privire la utilizarea terenului de către clasă. Totodată, este necesară şi desemnarea unui cadru didactic care va coordona lucrările şi va semna Formularul de participare.
 
Alte cerinţe și informații:
- Data limită pentru depunerea înscrierilor este 7 martie.
- Distribuirea semințelor pe baza solicitărilor se va realiza până la data de 25 martie.
- În momentul distribuirii semințelor elevii vor primi instrucțiuni informații utile legate de creșterea legumelor fără subsanțe chimice. Elevii vor îngriji grădinile sub supravegherea părinților sau a cadrelor didactie, făcând pe parcurs fotografii și trimițând la asociație pe adresele de mail sau prin poștă. Observațiile, gândurile, experiențele din timpul procesului de lucru, ilustrate cu fotografii vor fi trimise în cadrul unui referat de câteva rânduri până la 15 iunie. Pe baza referatelor și a pozelor o comisie va selecta grădinile, care  vor fi vizitate la fața locului.  Elevii selectați, părinții sau cadrele didactice sub îndrumarea cărora își desfășoară lucrul elevii își asumă prezentarea grădinii realizate în cursul verii (lunile iulie/ august) în faţa unei comisii care va evalua şi ulterior va premia grădinile prezentate. Despre munca desfășurată de elevi se va realiza și un film de prezentare.
- Din acest an avem un concurs nou pe pagina noastră de facebook (www.facebook.com/kiskerteszprogram), unde vom premia pe regiuni acele poze cu grădina cultivată, primite până la data de 31 august, care vor strânge cele mai multe like-uri. 
 
Pentru mai multe informații scrieți la adresele karikascsilla@judetulharghita.ro sau szaboakos@judetulharghita.ro sau sunați la numerele 0740-169850 sau 0740-122490.
 
 
Márton István
Director executiv
 
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2024»
lmmjvsd
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774