Distincțiile Consiliului Jud. Harghita
joi, 23 mai 2024 21:40:14
dr. Stoicescu Rareș

Laudatio

În situația epidemică actuală Consiliul Județean Harghita acordă o atenție sporită personalului din sistemul medical.

Sprijinirea bunăstării acestuia este deosebit de importantă, întrucât bunăstarea are un efect pozitiv atât asupra experiențelor emoționale subiective, cât și a performanței în muncă. Ei sunt cei care, prin activitatea lor, îi întăresc, îi încurajează și îi protejează pe ceilalți – ei sunt pregătiți să îngrijească bolnavii. În această perioadă recunoaștem și susținem și mai mult această activitate complexă, acordând atenție personalului care își desfășoară activitatea în prima linie.

Debutul pandemiei cauzate de SARS CoV-2 pentru domnul dr. Stoicescu Rareș a însemnat desfășurarea activității profesionale ca medic  epidemiolog la nivelul Spitalului Municipal din Odorheiu-Secuiesc, apoi conform reglementărilor  în vigoare, cu acordul domnului manager Lukács Antal și medicului șef al Direcției de Sănătate Publică din județul Harghita, desfășurarea în paralel a activității specifice DSP în zonă.

Printre atribuțiile de DSP teritorial și cele intraspitalicești efectuate  în această perioadă  se numără: activitatea de introducere în spațiile de carantină a persoanelor eligibile, comunicarea permanentă a situațiilor privind persoanele autoizolate sau în carantină, activitatea de recoltarea probelor biologice de la cazurile suspecte, activitatea de  transport și asigurarea trimiterii rezultatelor la persoanele din carantină, simptomatice din autoizolare și la cazurile pozitive din teritoriu, testarea gravidelor din zona Cristur.  De numele lui se leagă –  din păcate – și identificarea primului caz pozitiv din județul nostru. 

Această vastă activitate nu se putea desfășura fără colaborarea strânsă cu cadrele medicale din zonă și fără sprijinul operativ și necondiționat al Jandarmeriei și Poliției Locale din Odorheiu-Secuiesc. 

Pentru activitatea altruistă prin care a contribuit la asigurarea și salvarea de vieți omenești din județul Harghita, Consiliul Județean Harghita decernează domnului dr. Stoicescu Rareș Premiul „Altruism”.

Vă felicităm și  vă dorim sănătate bună!

 

Odorheiu-Secuiesc, 22 aprilie 2020

 

Diplomă

 

 

Comunicat de presă

 

Documente: