Distincțiile Consiliului Jud. Harghita
joi, 23 mai 2024 22:21:57
dr. Singerzan Sergiu

Laudatio

În situația epidemică actuală Consiliul Județean Harghita acordă o atenție sporită personalului din sistemul medical. Personalul medical este cea care, prin activitatea ei, îngrijește, încurajează și protejează pe ceilalți. În această perioadă recunoaștem și susținem și mai mult această activitate complexă, acordând atenție personalului care își desfășoară activitatea în prima linie.

Dr. Sergiu Sîngeorzan este medicul primar epidemiolog al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, care funcționează în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. În perioada pandemiei de coronavirus el a coordonat pregătirea spitalului județean pentru a face față acestui pericol. A proiectat și a participat la reorganizarea secțiilor spitalului pentru a putea îngrijii separat și în condiții sigure pacienții cu coronavirus și pacienții neinfectați, a ajutat managementul în luarea deciziilor referitoare la procurarea echipamentelor de protecție necesară pentru siguranța personalului medical și a instruit personalul din spital referitor la purtarea echipamentului de protecție și a urmăririi măsurilor de siguranță. Iar atunci, când la Suceava a fost nevoie de ajutorul lui, a plecat și a muncit și acolo așa, cum ne-am obișnuit aici, cu profesionalism maxim.    

„Premiul Altruism” al Consiliului Județean Harghita se acordă cadrelor medicale care prin activitatea lor altruistă au contribuit la îngrijirea pacienților la cel mai înalt nivel, la salvarea de vieți omenești și la siguranța personalului medical, sanitar din județul Harghita.

 

Miercurea Ciuc, 29 aprilie 2020


Diplomă

 

Comunicat de presă

 

Documente: