Spitalul Judeţean de Urgenţa
joi, 07 iulie 2022 06:39:49

Reabilitarea, reamenajarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă

 Consiliul Judetean Harghita a considerat prioritar atragerea de fonduri europene nerambursabile în vederea reabilitarii, reamenajarii, modernizarii si dotarii ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, iar dupa aprobarea Cererii de finantare depuse în cadrul Programului Operational Regional, în data de 3 august 2010, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si reprezentantii Consiliului Judetean Harghita au semnat contractul de finantare.

Ulterior acestei date au fost initiate actiunile de implementare si acum avem placerea sa va informam ca s-au încheiat lucrarile de reabilitare, reamenajare si modernizare, iar salile de consultanta si tratamente sunt echipate si dotate în conformitate cu normele europene în vigoare. Prin urmare, calitatea crescuta a serviciilor oferite prin utilizarea acestor echipamente medicale performante va determina o scadere a timpului necesar de tratament sau de diagnosticare.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 5.486.466,50 lei, din care 98% (5.376.737,17 lei) reprezinta finantarea nerambursabila obtinuta. Contributia Uniunii Europene în acest proiect este de 4.663.496,52 lei, iar contributia Guvernului României este de 713.240,65 lei.

Reabilitarea, reamenajarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc este una dintre cele mai importante investitii judetene în domeniul sanatatii, prin care s-a dorit cresterea calita?ii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si îmbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor judetului Harghita.

 

Cu stima,

Borboly Csaba

Presedinte

Consiliul Judetean Harghita

 


 
Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu
pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
 
Investim în viitorul tau. Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional
si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
 
 
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana,
va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.