Dezvoltăm județul prin personalitățile care ne reprezintă
A avut loc ședința extraordinară a consiliului județean și acordarea premiului Pro Harghita acelei personalități care contribuie la renumele și modelarea comunității
Ultima actualizare: vineri, 11 decembrie 2020
Decernarea premiului poate fi vizualizată accesând link-ul de mai jos:
https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/781469312437741
În fiecare an sunt evaluate și apreciate activitățile unor personalități marcante ale județului, care, prin acțiunile întreprinse, aduc o contribuție majoră dezvoltării comunității din care fac parte, ducând mai departe renumele județului Harghita. Ca o încununare a eforturilor deosebite, în cursul zilei de azi, 2 decembrie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita, ce a avut loc la Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc, a fost decernat premiul Pro Harghita, unei personalități care este în viața de zi cu zi alături de semeni și în slujba lor.
„Cel care salvează viața unui om a salvat o lume întreagă , o idee desprinsă dintr-o carte de înțelepciune și care descrie într-o singură propoziție ce înseamnă o faptă bună, un cuvânt spus la momentul potrivit, ajutorul dat semenilor. Anul 2020 ne-a supus unor provocări și ne-a arătat că doar o comunitate coezivă, puternică, încrezătoare și rezistentă poate depăși dificultățile cotidiene. În vremuri dificile, solidaritatea este cuvântul care definește județul Harghita. Sunt încântat că astăzi acest premiu este acordat unei persoane care își asumă responsabilitatea în fiecare zi, pentru comunitate și în ciuda oricăror dificultăți, el este acolo, alături de semenii săi”, a spus Borboly Csaba, președintele consiliului județean cu ocazia decernării Premiului Pro Harghita care s-a acordat în acest an pastorului reformat, Kincses Kálmán.
Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Biro Barna Botond, cel care l-a propus pe laureatul din acest an al distincției Pro Harghita, a adresat audienței câteva cuvinte care să înglobeze personalitatea distinsului pastor.
„ Mulțumirea și recunoștința sunt astăzi sărbătorite. Mă bucur să avem în județ astfel de persoane distincte, ne încarcă sufletește și ne dau putere să privim spre viitor. Îi mulțumesc public acestui om, care, în foarte multe cazuri, și-a asumat problemele comunității și le-a pus înaintea familiei. E un om care face ceea ce crede și crede în ceea ce face. Comunitatea este mai puternică pentru că astfel de oameni de valoare formează comunitatea. Să luăm exemplu prin exemplul laureatului nostru!”
Premiul Pro Harghita i-a fost înmânat pastorului reformat, Kincses Kálmán de către președintele consiliului județean, Borboly Csaba și vicepreședintele, Biro Barna Botond, ca o recunoaștere a activității sale neostenite pentru și în folosul comunității, în acest sens, distinsul laureat adresând audienței câteva cuvinte pline de emoție.
„În aceste momente simțim că, persoanele care sunt alături de noi, datorită lor și împreună cu ei am realizat aceste lucruri despre care s-a vorbit astăzi atât de frumos și emoționant. Vreau să rămână în memoria comunității cele patru cuvinte ce reprezintă și înglobează tot ceea ce fac eu: Dumnezeu, Familia, Națiunea și Patria. Orice moment este potrivit pentru a sluji crezului tău și Dumnezeu mi-a întins o mână atunci când m-a primit în slujba sa. Familia am primit-o de la Dumnezeu și prin credință vom deveni o națiune puternică”
Decernarea premiului s-a încheiat cu un mesaj de unitate și conviețuire onestă, alegerea unui preot atât de inimos fiind un semn de speranță că, pe lângă munca istovitoare a tuturor celor ce încearcă să gestioneze această situație grea generată de pandemie, biserica, prin slujitorii săi, se alătură și modelează simțămintele comunității, a adăugat Ion Proca, prefectul județului Harghita.
Premiul Pro Harghita este o mărturie constantă a mândriei județului Harghita vis-a-vis de personalitățile sale din diferite domenii, distincția din acest an fiind acordată unei personalități care, din punctul de vedere al lui Borboly Csaba, este ca o lampă care arată drumul, direcția, fiind expresia clară a principiului proactivității.
Miercurea Ciuc, 2 decembrie 2020
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)95 vizualizări