Consiliul Judeţean Harghita
sâmbătă, 27 aprilie 2024 00:40:06
Şedinţă extraordinară de consiliu judeţean la Avrămeşti

Deoarece localitatea Avrămeşti se află într-o situaţie materială grea, Consiliul Judeţean Harghita a ţinut o şedinţă extraordinară în această localitate în data de 2 noiembrie pentru a cunoaşte îndeaproape problemele cu care se confruntă localitatea şi pentru a găsi soluţii pentru rezolvarea acestora.

 

Singurul punct de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a fost reprezentat de rectificarea bugetară, împărţirea sumelor provenite din taxa pe valoare adăugată de 20%, respectiv reîmpărţirea impozitului pe venit de 18,5% şi 20%. Preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba a ţinut să precizeze că datorită realizărilor economice la nivel judeţean, este posibilă alocarea către administraţiile locale a unei sume de 860 de mii de lei.

„Nu este întâmplător faptul că şedinţa extraordinară a consiliului judeţean se ţine la Avrămeşti; locuitorii ne-au solicitat ajutorul, iar noi ne-am străduit să găsim soluţiile optime pentru problemele acestora. Având în vedere moştenirea păguboasă care i-a revenit conducerii localităţii, pentru găsirea soluţiilor optime am apelat la colaborarea senatorului UDMR Verestóy Attila şi a deputatului Antal István. A existat încă din 10 iunie o colaborare continuă în acest sens, rezultatele începând să apară. Pentru soluţionarea problemelor existente în această localitate am alocat cea mai mare sumă la nivel judeţean, şi anume 70 mii de lei. Nu am putut să alocăm sume atât de mari şi în celelalte şaizecişişase de localităţi, de aceste fonduri beneficiind în primul rând investiţiile deja începute sau cele aflate într-un stadiu de finalizare foarte înaintat, rezolvarea problemelor urgente fiind în prim plan", a explicat preşedintele consiliului judeţean.

Simó Dezső-Szabolcs, primarul localităţii Avrămeşti a făcut o prezentare a localităţii şi a situaţiei financiare de aici, ţinănd să mulţumească pentru sprijinul acordat de către consiliul judeţean.

Avrămeşti, 2 noiembrie 2012