Programul Operativ Regional
vineri, 19 aprilie 2024 23:30:27

Despre posibilitățile de dezvoltare ale turismului din județul Harghita

În urma analizelor, sondajelor de opinie, voturilor on-line, Consiliul Județean Harghita este preocupat să afle punctul de vedere al...
(0 Votări)64 vizualizări

În urma analizelor, sondajelor de opinie, voturilor on-line, Consiliul Județean Harghita este preocupat să afle punctul de vedere al locuitorilor județului și în ceea ce privește aspectele legate de turism, având în vedere faptul că acesta reprezintă unul dintre pilonii Programului de Dezvoltare Economică, adoptat în anul 2012. 

În perioada 16 octombrie-16 decembrie 2013 pe site-ul Consiliului Județean Harghita, pe paginile de web ale instituției, respectiv pe paginile de Facebook a existat posibilitatea de a vota în legătură cu modalitățile de stimulare ale turismului în regiunea noastră, primindu-se 80 de răspunsuri. În ceea ce privește numărul, precizăm faptul că rezultatele nu sunt reprezentative. 40% din respondenți sunt de părere că este nevoie de toate modalitățile enumerate, deci este nevoie atât de organizarea de programe de promovare turistică, îmbunătățirea condițiilor de cazare și a serviciilor turistice, cât și de creșterea competențelor personalului din turism, înființarea organizațiilor județene de turism și sunt esențiale una-două investiții majore în acest domeniu.
Majoritatea respondenților consideră că nu există niciun fel de instrument special a cărui utilizare poate duce la revitalizarea turismului. Mai degrabă consideră că utilizarea în comun a mai multor instrumente poate conduce la realizări în acest domeniu. În lumina rezultatelor obținute în urma exprimării voturilor, trebuie acordată o atenție specială investițiilor turistice de mai mare amploare.

În opinia Dumneavoastră, care sunt cele mai adecvate instrumente cu ajutorul cărora poate fi stimulat turismul din zonă?

 

Următoare întrebare la care vă rugăm să răspundeți este:
În opinia dumneavoastră care este domeniul care necesită mai degrabă să fie dezvoltat în perioada 2014-2020, în județul Harghita?

Chestionarul poate fi accesat aici.