A cél: Homoródfürdő legyen a székelyföldi ifjúság legfontosabb bázisa

(0 Szavazat)75 megjelenítés

Homoródfürdő fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek a 6-os villánál április 24-én Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének kezdeményezésére, ugyanis felmerült annak lehetősége, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közreműködne a turisztikai komplexum értékbe helyezésében. A megbeszélésen jelen volt még Latorcai János, a magyar Országgyűlés alelnöke, Borboly Csaba és Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának elnöke és alelnöke, a Kalibáskő Egyesület vezetője, és Benedek Lukács panziótulajdonos is. 

A megbeszélés résztvevői keresték annak lehetőségét, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalása alatt a kormány által a megyei tanácsnak átadott 13 épületet hogyan lehetne felújítani és fenntartható módon hasznosítani, ugyanis a 6-os villa kivételével mind romos állapotban vannak.

Latorcai János elmondta, hogy a magyarországi táboroztatási rendszert nemrég szervezte újra a kormány, és szívesen támogatják az elképzelést gyakorlati tudásuk, tapasztalatuk átadásával, de akár konkrét együttműködési projektek kialakításában is.

Incze Csongor kiemelte, azon dolgoznak, hogy elkészüljön egy tanulmány Homródfürdő fejlesztési lehetőségeiről, amelyre a versenyfelhívást a közeljövőben meg fogják hirdetni.

Egyik fejlesztési lehetőségként felmerült, hogy a Szent Ferenc Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetem hosszú távú használatba (koncesszió) venne néhány épületet, és azok felújítása által a  tábor fejlődhetne és alakulhatna.

Borboly Csaba kiemelte, hogy egy ökumenikus, képzések szervezésére és szakmák elsajátítására és begyakorlására alkalmas, a turisztikai feladatokra való felkészülést is szolgáló táborrá szeretnék szervezni a homoródfürdői tábort, ami együttműködve az ott helyben tevékenykedőkkel, a Csíkszereda és Székelyudvarhely között a székelyföldi ifjúsági legfontosabb bázisa lehetne, ahová lehet majd fogadni Erdélyből és Magyarországról érkező diákokat is. 

– Fontos, hogy az négy évszakában a fiatalok számára ismerkedési és hasznos szabadidő-eltöltési lehetőségeket kínáljunk fel. Ugyanakkor újjá kell szerveznünk a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítványt, amelyen keresztül a megyei tanácsnak hatásköre van szervezni, forrásokat biztosítani tematikus ifjúsági programok lebonyolítására, és a most közvitán lévő új ifjúsági stratégia céljai szerinti feladatokat megvalósítani. Ez kizárólag a Hargita megyei ifjúsági szervezeteken múlik, hogy minél előbb találják meg azokat a fiatalokat, akik képviseltükben tárgyaló felei lehetnek a megyei tanácsnak e témakörben. Homródfürdő fontos számunkra és azért dolgozunk, hogy mindenki számára elfogadható megoldásokkal lépjünk előre – emelte ki Borboly Csaba.


Csíkszereda, 2015. április 25.


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774