A csíkszeredai megyeházára látogatott Tóth László főkonzul

Az ifjúság éve jegyében folytatják az együttműködést

(0 Szavazat)56 megjelenítés

A közös munkát, együttműködést elsősorban a gazdaságfejlesztés és a kultúra területén képzelik el, de a több területre kiterjedő pályázati támogatásokról is egyeztetni fognak – hangzott el Tóth László főkonzulnak és Hargita Megye Tanácsa vezetőségének január 15-i találkozóján, a csíkszeredai megyeházán, ahol a diplomata bemutatkozó látogatást tett.

Borboly Csaba megyeelnök röviden ismertette az intézmény igazgatóságainak tevékenységét, feladatkörét, és elmondta, bízik abban, hogy minél több területen találnak lehetőséget az együttműködésre a közeljövőben.

„Kollégáimmal olyan konzuli feladatköröket látunk el, melyek révén úgy gondolom, a nemzetközi egyezmények motorszerepét fogjuk betölteni” – mondta a decemberben kinevezett Tóth László.

A főkonzul Soós Zoltán konzullal együtt arról biztosította a megye vezetőségét, hogy a 2018-as évben szintén lehet számítani támogatásokra, illetve arról, hogy prioritásaik tökéletesen illeszkednek az intézmény által meghirdetett ifjúság évéhez.

A gazdasági fejlesztések területén elsősorban a kisreptér, illetve a madéfalvi ipari park létesítésének ügyében számít hatékony együttműködésre a megyeelnök.

Mindemellett Borboly Csaba biztosította a főkonzult a megye kiemelt támogatásáról az április 8-i magyarországi választások kapcsán. „Hargita megyében már több mint kétszázezren igényelték a magyar állampolgárságot, amivel a legnagyobb külhoni állampolgárokkal rendelkező közösség vagyunk. Természetes, hogy ennek megfelelően fogjuk kivenni részünket a munkából is” – hangsúlyozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2018. január 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774