A gyakornokságot és az együttműködést szorgalmazta Borboly Csaba

Médiatalálkozót szerveztek középiskolás diákoknak

(0 Szavazat)24 megjelenítés

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) április 27-30. között szervezte meg II. Médiatalálkozóját a Brassó megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság predeáli szabadidőközpontjában.

A négy nap során Erdély különböző részeiről érkező diákok a média területein vehettek részt képzéseken, rádió, tévé, újságírás és online kommunikáció témákban.

Bukur Tamás, a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) elnöke meghívta a találkozóra Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsa elnökét is, aki jól ismeri a MAKOSZ működését, hisz 1994-1997 között elnökségi tagja volt.

A megyeitanács-elnök szombati előadásában arról beszélt milyen fontos az érdekképviselet és arról próbálta a fiatalokat meggyőzni, hogy be kell vonni a többi középiskolást is, hogy érezzék magukénak a kitűzött célokat.

– Nagyon fontos, hogy minél több fiatal váljon részesévé a munkának, amit jól szét kell osztani, legyen igazi csapatmunka. Ugyanakkor nagyon fontos a visszajelzésekre figyelni, és azokra időben reagálni. A diákvezető akkor tud érdemben kommunikálni, ha a visszajelzésekre odafigyel – jegyezte meg Borboly Csaba, aki példaként Barabási Albert László hálózatelméletét hozta fel, a mai világban pár lépésre vagyunk egymástól.

– A diákszervezetek vezetői akkor tudnak hatékonyan kommunikálni, ha megkeresik a minél gyorsabb  direkt elérési lehetőséget. A mai felgyorsult világ egészen más, mint ami volt a korábbi generációk esetében, ma már szinte mindenki zsebében ott az okostelefon, azonnal értesül a szűkebb vagy tágabb környezet történéseiről – mutatott rá a megyeitanács-elnök.

Borboly Csaba vállalást is tett a fiatalok fel, a diákok statutumának érvényre jutásába kiemelt együttgondolkodást és munkálkodást vállalt a MAKOSZ-szal. Ugyanakkor felajánlotta számukra a gyakornokság lehetőségét a megyei tanácsnál.

– Egyetem alatt és után is, amikor bárki munkába akar elhelyezkedni, nagy előnyt élvez ha kommunikációs téren már van tapasztalata. Ilyen irányú tapasztalatokat lehet szerezni a megyei tanácsnál – fűzte hozzá Borboly Csaba, aki szemléltetve ismertette a megyei tanács kommunikációs rendszerét.

A találkozón a fiataloknak felvetette, hogy gondolkozzanak együttműködésben a Hargita Stúdióval, hisz ha van akarat, akár havonta készülhet középiskolás adás, amiben segítségükre lehetnek a szakemberek.

Csíkszereda, 2017. május 1.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774