A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség a híd szerepét kívánja betölteni

Szorosabb együttműködés a vállalkozókkal

(0 Szavazat)58 megjelenítés

A XIII. Hargitai Megyenapok nyitó napján május 25-én, Csíkszeredában a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Csíki Vállalkozók Egyesülete, valamint a Csík Expo nemzetközi kiállítást szervező Expo-Har Kft. közösen szervezett üzleti fórumot, melyet B2B találkozó követett.

Köszöntőjében Orosz-Pál Levente, a Magyar Nemzeti Kereskedőház székelyudvarhelyi regionális képviselet vezetője köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának, akire mindig partnerként számíthatnak a hasonló rendezvények támogatásában.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felszólalásában köszönetét fejezte ki a kereskedőháznak és a vállalkozói egyesületeknek, akikkel sikerült szorosra fűzni az együttműködést és ezen keresztül a megye vállalkozói számára is próbálnak felkínálni lehetőségeket, együttműködéseket.

– Hiába betonozunk, aszfaltozunk, ha a gazdasági élet nem pezseg, nem alakul. Ezért hoztuk létre, a korábbi belső irodából a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséget, amely bízom benne, egyre inkább megjelenik az Önök tevékenységének segítőjeként – hangsúlyozta a megyeitanács-elnök. Hargita megye legfontosabb gazdasági erőforrását az emberi erőforrás képezi: a megbízható, kompetens munkaerő és a vállalkozó szellemű, innovatív, megoldásokat kereső vállalkozói szellem, ami a székely közösséget jellemzi. A fejlesztési ügynökség többek között szervez gyárlátogatásokat diákoknak, fórumokat sikeres vállalkozókkal vagy pályázati lehetőségekkel a megyei lakóinak. Továbbá az ügynökség rendelkezik egy investinhargita.ro elnevezésű honlappal, amelynek komoly szerepet szán a jövőben a befektetés vonzások terén. A bürokrácia csökkentése, az átláthatóság, a közbeszerzéseken részt vevők segítése a célja a http://kozbeszerzesek.hargitamegye.ro honlapnak, amelyet a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Barabás Csaba kabinetigazgatóval közösen dolgozott ki.

A megyeitanács-elnök példaként hozta fel a direkt vásárlásos rendszert, amelyet egyre többen használnak, ugyanakkor a nagyobb közbeszerzések tekintetében kísérleti jelleggel próbálják bevezetni a hasonló rendszert.

– Szeretnénk folytatni a jó gyakorlatok, együttműködések kiépítését. Bízom benne, hogy nem csak Székelyudvarhelyen, hanem a többi városban is megvalósul az inkubátorház építése vagy akár ipari park ügyében is tudunk előre lépni, együttműködve Önökkel – fogalmazott Borboly Csaba.

Köszöntője végén felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy nyár folyamára össze kell állítani egy olyan csomagot, ami rá tud erősíteni a közös tevékenységre a magyar kormánnyal.

– Azt gondolom, hogy van teendő, gondolkozzunk milyen pályázati kiírásokat javasolunk az RMDSZ által létrehozott gazdaságfejleszétsi alapítvány számára. Tegyünk le olyan javaslatokat Hargita megyéből, amely az Önök munkáját segíti – zárta köszöntőjét Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2017. május 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774