A lakossággal is konzultálnak a megyei utak felújításáról

(0 Szavazat)33 megjelenítés

A megyei útfelújítások kapcsán tartott augusztus 3-i lakossági fórumsorozat utolsó két állomása Csicsó és Csinód volt. Borboly Csaba megyeelnök és a megyei tanács illetékes munkatársai azért tartották fontosnak, hogy találkozzanak a lakossággal, hogy minél több hasznos észrevételt és javaslatot összesítsenek. A fórumsorozat utolsó két állomásán Szentes Antal és Salamon Zoltán megyei tanácsosok is jelen voltak.

A 123F jelzésű megyei úton Csicsó és Csiba között el kell készíteni a hidat, ehhez a munkálathoz a helyi tanács segítségére is szükség van. Borboly Csaba a helyiek segítségét kérte, hogy kapjanak kivitelezőt a híd befejezéséhez, hiszen eddig két kiírást is közzétettek, de nem jelentkezett kivitelező a munkálat befejezéséhez. Ahhoz, hogy az út jó állapotát meg lehessen őrizni, 7,5 tonnás súlykorlátozást kell bevezetni, hanem a nagyobb autók folyamatosan tönkreteszik az utat.

Javítani és szélesíteni kell az átereszeket az út mentén, javasolták a lakók, továbbá, hogy a kanalizálás munkálatai befejezése után aszfaltozzanak. Az út szintjének megemelése is elhangzott javaslatként, illetve a találkozón prioritásként fogalmazódott meg a járdák kiépítése elsősorban a főút mentén.

– Hargita Megye Tanácsa idei prioritásaként a megyei utak építését határozta meg. Ezeket igyekszünk megvalósítani saját költségvetésből, kormánypénzek lehívásával, hiszen az infrastruktúra nagyban hozzájárul a turizmus fellendüléséhez, az élhető mindennapok biztosításához, illetve fiataljaink is jó úton fognak hazatérni – mondta a lakossággal való egyeztetések kapcsán Borboly Csaba. Ahhoz, hogy az élet számos területén fejleszteni tudjunk, szükség van a különböző támogatásokra, így az anyaországi támogatásra is, tette hozzá, és felhívta a figyelmet, a regisztráció fontosságára a 2018-as magyar országgyűlési választásokra.

Csíkszereda, 2017. augusztus 4.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774