A lovasturizmusra fektetik a fő hangsúlyt

Munkacsoport alakult a csíkszeredai megyeházán

(0 Szavazat)90 megjelenítés

– A lovasélet a magyar hagyományok közül kimagasló értékkel bír, és jelentős szerepe van az identitás megélésében, megőrzésében. Ezért is a lovasturizmusra kell fektetni a hangsúlyt – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a csíkszeredai megyeházán május 23-án, a lovasmunkacsoport alakuló ülésén, amelyen lovasszervezetek és önkormányzatok képviselői vettek részt. Az elöljáró javasolta egy lovasmonográfia elkészítését, amellyel átfogó képet kaphatunk a Hargita megyei lovaséletről.

A munkacsoport keresi a jogi megoldást arra, hogy Hargita Megye Tanácsa, a helyi önkormányzatok és más közintézmények hatékonyabban, nagyobb mértékben támogathassák a lovasrendezvényeket. A jelenlévők elhatározták, hogy megvizsgálják az összes finanszírozási lehetőséget, beleértve az európai uniós pályázatokat, és felállítanak egy kritériumrendszert, valamint kategorizálják a lovaseseményeket.

A munkacsoport ügyvezetését a megyei tanács alintézményeként működő fejlesztési ügynökség végzi majd, amely a megyei mezőgazdasági igazgatóságba olvasztott agrárkamarától vette át a feladatkört, így ez az intézmény vált a Hargita megyei lovasprogramok koordinátorává. Rendezvénynaptár elkészítését is tervezik, ezt a munkacsoport egyik kezdeményezője, Kolozsvári Tibor megyei tanácsos és Bajkó Tibor, a gyergyószentmiklósi Krigel Sport Klub vezetője vállalta.

Becze István megyei tanácsos a vidékfejlesztési szakbizottság részéről üdvözölte a munkacsoport megalakulását, és további partnerséget ígért a megyei tanács nevében, akárcsak Borboly Csaba megyeelnök. Utóbbi szerint a kistérségi társulásoknak is nagy szerepük lehet a lovasrendezvények támogatásában, és az ilyen irányú képzések szervezésébe bevonná az alintézményeket. A képzés, illetve az azt tanúsító oklevél fontos a lovas turizmus szempontjából is, főként a biztonság szempontjából, fűzte hozzá Bajkó Tibor.

A résztvevők a következő találkozó időpontját június 7-ére tűzték ki, ahová konkrét javaslatokkal érkeznek majd, a fenti felvetések alapján.

Csíkszereda, 2017. május 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774