A pályázatok elszámolási módszeréről tájékoztattak

Fontos a határidők betartása!

(0 Szavazat)64 megjelenítés

Az elszámolás folyamatáról és az ehhez szükséges dokumentumokról tartottak tájékoztatót július 13-án a megyei tanács illetékes munkatársai azon egyesületeknek, amelyek támogatást nyertek az intézmény sportprogramján. Felhívták a figyelmet, hogy minden egyesület köteles benyújtani az elszámoláshoz szükséges iratokat az utolsó esemény lebonyolítása után legkésőbb harminc napon belül a megyei tanács iktatójába, illetve az intézmény területi irodáiba is megtehetik ezt, oda viszont néhány nappal hamarabb. 

Hargita Megye Tanácsa programokért felelős vezérigazgatója, Zonda Erika arra kérte a jelenlévőket, hogy figyeljenek a határidők betartására, mert az intézménynek szintén harminc nap áll a rendelkezésére a támogatások utalására. Elmondta, az elszámoláshoz az érintetteknek készíteniük kell tevékenységi beszámolót, amelybe belefoglalják, hogy megvalósult-e az esemény, elértek-e a kitűzött célt, hogyan népszerűsítették a programot, illetve a pályázat kivitelezése révén milyen eredményeket értek el. Továbbá szükség van pénzügyi beszámolóra is, amely az előrelátott költségek mellett tartalmazza a megvalósult kiadásokat, mindezt részletesen számla szerint felvezetve lebontva, hogy mit önrészből, és mit a megyei tanács támogatásából szeretnének kifizetni. Ezenkívül kitértek arra is, hogy milyen típusú költségeknél, például üzemanyag, szállás, felszerelés, díjazási eszközök milyen dokumentumok szükségesek az elszámoláshoz. A sikeresen pályázó egyesületeknek korábban is tartottak tájékoztatót, akkor az elektronikus közbeszerzési rendszer (SEAP) használata témába.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke elmondta a résztvevőknek, hogy az elkövetkezendő napokban megbeszélést tartanak minden pályázóval, azoknak is, akik ezzel az alkalommal nem nyertek támogatást. Az utóbbiakkal megbeszélik, hogy a pályázáshoz szükséges iratok összeállítása során milyen hibákat követtek el, hogy a következőben ez ne fordulhasson elő és sikeresen pályázhassanak. Azokkal pedig, akik támogatást kaptak megbeszélik az elszámolás folyamatát. Az alelnök felhívta a pályázók figyelmét a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ oldalra, ahol megtalálják a pályázat megvalósításához és elszámolásához szükséges információkat.

A megyei tanács munkatársai folytatják az elszámolási módszertanról szóló tájékoztatókat, holnap a kulturális programra pályázó egyesületek kérdéseire válaszolnak, ezt követően pedig azon egyesületek képviselőivel beszélgetnek, akik a tűzoltó, ifjúsági, család, turisztikai kiíráson kértek támogatást.

Csíkszereda, 2017. július 13. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774