A szépvízi káposztavágással példát teremtettek

Megünnepelték az év utolsó betakarítását és a vásárt

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Kilencedik alkalommal rendezték meg a káposztavágással egybekötött ünnepet a szépvízi Nád-dűlőben október 15-én, szombaton, Szépvíz Község Polgármesteri Hivatala és a Szépvízért Egyesület szervezésében. Reggel, miközben a község három faluja, Szépvíz, Szentmiklós és Borzsova gazdái betakarították a termést az összesen 26 hektáros területen, Borzsovából szekerekkel megérkeztek az ünnepségre vonulók, az egyik szekeren a csíkmadarasi fúvószenekarral, továbbá a káposztafőző verseny résztvevői is előkészítették az üstöket. A helyszínre látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki köszöntőjében gratulált annak a több mint ötszáz családnak, amelynek káposztaföldje van a Nádban.

– Ez a betakarítás mindenkinek öröm, az eső ellenére is, alkalom arra, hogy együtt legyünk. Szépvízen a közösségi élet példaértékű, ahogyan a három falu megszervezi életét, ez az itthon maradást, a jobb kedvű életet jelenti. Annak szurkolok, hogy az önök gondjai minél nagyobb mértékben megoldódjanak, és gratulálok Ferencz Tibor polgármester úrnak, hogy a nehézségek ellenére nem adta fel. Jómagam is Szépvízen szoktam káposztát vásárolni, és bízom benne, hogy idén is jó minőségű lesz karácsonyra, újévre. Hajrá, Szépvíz, Borzsova, Szentmiklós, hajrá, Csík, hajrá Székelyföld! – zárta beszédét a megyeelnök.

Ferencz Tibor polgármester elmondta, hogy a régi hagyományokra épülő eseménnyel példát teremtettek a környéken.

– A 26 hektáros Nád-dűlőben sajátos módon termesztik a káposztát, mindenkinek egy, két vagy három hektáron van káposztája, összesen több mint ötszáz családnak. Nem mi találtuk ki ezt az ünnepet, hanem a régi hagyományokat élesztettük fel. Lévén, hogy ez az év utolsó mezőgazdasági munkája, megünnepeljük – nyilatkozta a községvezető.

A rendezvény központi eleme volt ezúttal is a néptánccsoportok fellépése, az elmaradhatatlan káposztafőző verseny, emellett díjazták az Őszi betakarítás címmel meghirdett rajzverseny legjobbjait.

A helyszínen készült videó megtekinthető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/

Csíkszereda, 2016. október 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774