Álláslehetőségek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

Az egészségügyi ellátás színvonalának növeléséhez jó szakemberek, ehhez pedig megfelelő körülmények szükségesek

(0 Szavazat)109 megjelenítés

- Beruházások kivitelezése és felszerelések vásárlása mellett megfelelő személyzet alkalmazásával lehet elérni, hogy a csíkszeredai kórházban a Hargita megyei emberek hatékony, gyors egészségügyi ellátásban részesüljenek, nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal kapcsolatban, hogy a kórháznál az elmúlt időszakban folyamatosan jelennek meg álláshirdetések, és alkalmaznak új embereket. 

Jelenleg is keresnek általános orvosi asszisztenst a Gasztroenterológiai és a Szülészet-Nőgyógyászati osztályra, betegápolót a Szülészet-Nőgyógyászati osztályra valamint a Bőr és nemi gyógyászatra, illetve takarítót a Fül-Orr-Gégészeti osztályra. Továbbá alkalmaznak osztályvezető főasszisztenst a Rehabilitáció, fizioterápia és balneológiai osztályra és a Sebészeti műtőbe. A meghirdetett állásokról, illetve a versenyvizsgára jelentkezés feltételeiről részletes információ a  http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/allashirdetesek/alintezmenyek-altal-meghirdetett-allasok.html honlapon található.

- Egyre több személyt vesznek fel a megyei kórházhoz, másképp viszonyulnak az alkalmazottakhoz, több alkalommal is emelték az egészségügyben dolgozók fizetését az országban, ezért egyre jobban megéri itthon orvosként dolgozni. A megyei kórháznál különböző pótlékokkal is kiegészítik a fizetéseket, valamint ügyeleti pénzt is kapnak az alkalmazottak. A csíkszeredai kórházban természetesen kisebb a költségvetés mint egy bukaresti egészségügyi intézményben, de igyis látványos változások történtek az elmúlt időszakban, mert ahhoz, hogy a szakorvosok itthon akarjanak dolgozni biztosítani kell a feltételeket, mint lakások építése, bérlése, professzionális munkakörülmények kialakítása – részletezte a megyeelnök.

Demeter Ferenc, a kórház menedzsere szerint is vonzóbbá vált a csíkszeredai kórházban dolgozni.

- Részt vettem a szakszervezetek soros konferenciáján pénteken, május 5-én, ahol összegezték az elmúlt időszak tevékenységeit, ezek közé tartozik a fizetések emelkedése az egészségügyben, amelynek következtében sokkal többen érdeklődnek álláshirdetéseink iránt, legyen az asszisztensi, ápolói, takarítói vagy orvosírnoki munka. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy 10-14 jelentkező közül kell kiválasszuk azt a személyt, aki betölti az állást - fogalmazott Demeter Ferenc.

A megyei tanács az elmúlt években több alkalommal is támogatta a csíkszeredai kórházat beruházásaik megvalósításában, szakgépek és műszerek beszerzésében, az intézmény munkatársai többször is ellátogattak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba valamint a Csíksomlyói Tüdő- és Fertőzőosztályra, hogy személyesen is megbeszéljék a hiányosságokat, szükséges fejlesztéseket, tavaly év végén felmérték a kórház négy osztályának igényeit. A megyeelnök Florian-Dorel Bodog egészségügyi miniszterrel is találkozott, annak érdekében, hogy a kórház munkatársai által is megfogalmazott észrevételekről egyeztessen és a tárca támogatást biztosítson a beruházásokra. Korábban kérte, hogy az osztályvezetők akár menjenek el Bukarestbe, és személyesen mondják el kéréseiket a minisztériumnak, mert ők tudják a legjobban szakmailag mire van szükség a különböző osztályokon, kérjenek segítséget a parlamenti képviselőktől és szenátoroktól, hogy az igényléseknek súlya legyen a minisztériumban, amelytől évről évre egyre kevesebb összeget utalnak ki a csíkszeredai kórháznak.

- Nem állunk itt meg a fejlesztésekkel, mert az egészségügyi szolgáltatások színvonalának a javítása egy indok lehet, amiért a fiatalok itthon maradnak, amivel haza lehet csalogatni őket, fejtette ki a megyei tanács elnöke. El kell érjük, hogy Bukarestben is felfigyeljenek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházra, ehhez hangosabban és szakmailag felkészülve kell támogatást kérni a fejlesztési elképzelésekre. Hozzátette, a jövő héten is Bukarestbe készülnek, hogy bemutassák a fejlesztési terveket, ugyanakkor örvendetesnek nevezte, hogy a visszajelzések szerint az elmúlt években tett erőfeszítéseknek köszönhetően az orvostanhallgatók már érdeklődnek a csíkszeredai helyek betöltésére.

Csíkszereda, 2017. május 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774