Angol és német nyelvtáborok szervezését támogatja a Csányi Alapítvány a Hargita megyei gyermekvédelmi rendszerben élő gyerekeknek

(0 Szavazat)355 megjelenítés

Ünnepélyes keretek között, a magyarországi Csányi Alapítvány fennállásának 10. évfordulóján együttműködési szerződés született az alapítvány és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság között, amely megpecsételi a hároméves múltra visszatekintő együttműködést. 

Az alapítvány az Életút Nap keretében, a mecénások és a támogatott gyermekek jelenlétében ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját április 25-én, szombaton Pest megyében, Telkiben. A jubileumi ünnepélyen tiszteletét tette Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és felesége, Lévai Anikó, Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, párjával, Herczeg Anitával, valamint számos közéleti személyiség is, közöttük Davor Suker horvát labdarúgó, aki 10 000 eurós támogatást ajánlott fel az alapítványnak. Az eseményen jelen volt a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Elekes Zoltán is.

„Tíz éve azzal a céllal hoztuk létre az alapítványt, hogy a tehetséges, de nehéz körülmények között élő gyermekeket az általános iskolától az egyetem befejezéséig támogatni tudjuk. Jó érzéssel tölt el, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a diákok száma, és jelenleg több mint háromszáz támogatottunk van. Bízom abban, hogy egyre több sikeres üzletember fogja támogatni a rászorulókat” – mondta Csányi Sándor alapító.

A köszöntőbeszédek után az alapítvány közösségi házaiból érkezett gyerekek gálaműsora következett, majd a szervezet válogatottja futballmérkőzésen mérte össze erejét a meglepetés válogatottal, amelynek tagjai Bánki Erik országgyűlési képviselő, Áder János köztársasági elnök, Berzi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnök, Csányi Sándor alapító, Csányi Attila kurátor, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, Nyilasi Tibor, Davor Suker, Vági Márton MLSZ-főtitkár, Orbán Viktor miniszterelnök (szövetségi kapitány) volt.

Ugyancsak szombaton született meg az együttműködési szerződés a Csányi Alapítvány és a vezérigazgatóság között. Elekes Zoltán elmondta, a szerződés értelmében az alapítvány vállalja, hogy a vezérigazgatóság gondozott gyerekei, fiataljai részére ellenszolgáltatás nélkül biztosítja az ötfordulós idegen nyelvi (angol, német) versenyen való részvételt, a nyelvtanuláshoz online feladatsorokat bocsát rendelkezésükre, gondoskodik a megoldott tesztek kiértékeléséről, a versenyben legjobban teljesítő 30 fő részére pedig a nyári iskolai szünetben kéthetes angol–német idegen nyelvi tábort szervez Hargita megyében. A nyári táborban táborvezető nyelvtanárt és célnyelvet beszélő egyetemistákat biztosít kismentorként, a nyelvoktatás mellett ismeretterjesztő és a nemzeti tudatot, együvé tartozást erősítő kulturális foglalkozást szervez a gyermekeknek, valamint lehetőséget biztosít a vezérigazgatóság tehetséggondozással foglalkozó munkatársai számára tapasztalatszerzésre az alapítvány közösségi házaiban. A vezérigazgatóság gondozottjai részére biztosítja az alapítvány nyelvi képzéséhez való csatlakozást, közreműködik a nyári nyelvtábor Hargita megyében történő megszervezésében, helyszínének biztosításában, közreműködik az alapítvány 11. évfolyamos támogatottjainak Erdélyt bebarangoló történelmi-honismereti táborainak lebonyolításában, és lehetővé teszi munkatársai számára az alapítvány Életút Programjának tanulmányozását.

Az alapítványt 2005-ben alapította Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. A szervezet fő célkitűzése az Életút Programban megvalósuló tehetséggondozás, az, hogy a tehetséggondozásban elismert, kiemelkedő szakemberek bevonásával, valamint a helyi szakemberekkel (pedagógusokkal, családsegítőkkel, nevelési tanácsadókkal, pszichológusokkal) együttműködve olyan tehetséges, de hátrányos körülmények között élő gyermekeket válasszon ki, akiket éveken keresztül segít nehézségeik leküzdésében és tehetségük kibontakoztatásában.

Megalapítása óta több mint 300 gyermeket támogatott az Életút Programban. Az alapítvány munkája iránti nagyfokú érdeklődést és elkötelezettséget igazolja, hogy az elmúlt években egyre több magánszemély és nagyvállalat is csatlakozott támogatóként, így gyarapítva a rászoruló gyerekek fejlesztésére fordítható forrásokat. A szervezet immár 7 éve gyűjti a tehetségek támogatását fontosnak tartó magyar adózók 1%-os felajánlását.

 

Csíkszereda, 2015. április 28.
 


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774