Az átláthatóságot biztosítja a Hargita megyei közbeszerzések új platformja

Modern technológia a közigazgatásban

(0 Szavazat)99 megjelenítés

A bürokrácia csökkentése, az átláthatóság, a közbeszerzéseken részt vevők segítése a célja a http://kozbeszerzesek.hargitamegye.ro honlapnak, amelyet a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Barabás Csaba kabinetigazgatóval közösen dolgozott ki. Az új ingyenes fejlesztés és keretrendszer bárki számára hozzáférhető, a honlapon további új szolgáltatások lesznek idén, mutatta be a május 15-i sajtótájékoztatón Lukács Zoltán Levente, a fejlesztési ügynökség igazgatója és Barabás Csaba, az elnöki kabinet vezetője.

A honlap egy korábbi, szintén az ügynökség által fejlesztett cumpararidirecte.investinharghita.ro honlap továbbfejlesztése, amely 2016 őszén a legjobb gyakorlatnak minősült „A modern technológia alkalmazhatósága a közigazgatásban” kategóriában az administratie.ro portál által szervezett Díjazottak gáláján Brassóban, számolt be Lukács Zoltán Levente. Eddig 72 ezer hírlevelet küldtek ki, a korábbi oldalt 27 ezren látogatták meg, legtöbben Csíkszeredából (34%).

Több új szolgáltatása is lesz a platformnak idén, jelenleg tesztelik a telefonos alkalmazást, amely a napokban elérhetővé válik. Ez a felület összesíti a Hargita megyei közbeszerzéseket, szintén újdonság, hogy ezután rajta lesz a 30 ezer euró fölötti szolgáltatások és a 100 ezer euró fölötti beruházások közbeszerzése is, illetve közzéteszik a kényszervégrehajtásokat. Technikai segítséget is nyújtanak a felhasználóknak, bárki felteheti kérdéseit a honlapon feltüntetett elérhetőségek bármelyikén, ismertette a fejlesztési ügynökség igazgatója.

Lukács Zoltán Levente hozzátette: reméli, a megyei tanács alintézményein kívül a helyi önkormányzatok is csatlakoznak a platform használatához.

A honlap fejlesztői igyekeznek a felhasználók igényeire válaszolni, ezért újabb fejlesztést eszközöltek, és a hírlevelek 16 különböző kategóriáját juttatják el az érdeklődőknek, ismertette Barabás Csaba. A kabinetvezető hangsúlyozta: az internetes felület kidolgozásának célja a bürokrácia csökkentése, az átláthatóság biztosítása és a közbeszerzéseken részt vevők segítése.

Csíkszereda, 2017. május 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774