Az ütemterv szerint halad az Udvarhely térségi utak karbantartása

Elutasították a közbeszerzésre benyújtott óvást

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Óvást nyújtott be az Udvarhely térségi megyei utak nyári karbantartására kiírt közbeszerzés nyertesének kihirdetését követően egy másik pályázó cég, de azt elutasította az Országos Versenyhivatal elutasította, így folytatódhat a munkálatok indításának procedúrája. A nyertes a Multipland Kft. és a Viaduct Kft. társulása, amellyel Hargita Megye Tanácsa négyéves keretszerződést köt. A keretszerződés háromféle munkálatra vonatkozik: kátyúzás és aszfaltréteg javítása az aszfaltos utakon, nyári karbantartás a kövezett utakon, illetve a forgalombiztonsági elemek felújítását. A munkálatok teljes összege több mint 7,5 millió lej.

A munkálatok során kátyúznak és egybefüggő aszfaltszőnyeget is leterítenek. Udvarhely térségében egybefüggő aszfaltszőnyeg kerül a 133-as, a 134B, a 136-os és a 138B jelzésű megyei utak szakaszaira.

Hargita Megye Tanácsának részéről Borboly Csaba elnök, Bíró Barna Botond alelnök és az illetékes munkatársak csütörtökön, augusztus 10-én Udvarhely és Keresztúr térségi polgármesterekkel vitatták meg a prioritásokat és a forgalombiztonsági kérdéseket is. Mivel idén járt le az előző szerződés, ezért újra ki kellett írni a közbeszerzést. Ennek kapcsán Borboly Csaba elmondta, hogy a keretszerződésnek köszönhetően jövőre már kora tavasszal el lehet kezdeni a kátyúzási munkálatokat. A megyeelnök felkérte a községek vezetőit és a lakosságot is, hogy jelezzék a rendellenességeket, hogy időben tudjanak lépni ezek kiküszöbölése érdekében. A polgármesterek vállalták, hogy segítik a mennyiségek ellenőrzését, a forgalombiztonság terén pedig figyelemmel követik a jelzőtáblák kihelyezését, hogy azok megfelelően legyenek rögzítve.

Korábban a megyeelnök a közösségi oldalon is részletezte a nyári karbantartást:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1336979246349455/

A találkozón ugyanakkor szóbakerült két körforgalom kialakításának lehetősége is, Farkaslakán és Székelykeresztúron. Az elkövetkezőkben a körforgalmak megvalósíthatósági tanulmányát kell elkészítsék. Mindhárom körforgalom esetében a megyei tanács saját forrásból biztosítja a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését, ennek határideje szeptember vége. A körforgalmak kialakításáról az országos útügyi igazgatósággal is egyeztettek, Barti Tihamér alelnök előzetes megkeresésének, illetve Bende Sándor képviselő, valamint Benedek Zakariás képviselő, az illetékes szakbizottság tagja közbenjárására elindulhatnak a munkálatok elkezdéséhez szükséges előzetes eljárások.

Csíkszereda, 2017. augusztus 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774