Dedikált korongokat kaptak a kis hokisok a nagyoktól

Találkozott a Csíkszeredai Sportklub felnőttcsapata az utánpótláscsapatokkal

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Megtelt Hargita Megye Tanácsa ülésterme a jégkorongozókkal kedden, december 15-én. Az esemény célja az volt, hogy az utánpótláscsapatok testközelből megismerhessék példaképeiket és kérdéseket tegyenek fel nekik. A rendezvényen jelen voltak a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongozói, a vezetőség és az edzők, illetve az utánpótláscsapatok, a Felcsík SK U14-es és a Csíkszentimrei Sasok U10-es csapata, valamint edzőik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőjében kiemelte a felnőtt sportolók  szerepét a példamutatásban, hiszen a következő generációnak jó példát mutatnak mindamellett, hogy egészséges életmódra nevelik, példaképeiknek köszönhetően egy olyan jövőképet alakítanak ki magukban, amelyben itthon dolgoznak és tesznek a közösségért.

– Rá kell irányítani a közösség figyelmét a sportra, mert az közösségépítő erejű, és jó példát mutat nemcsak a gyermekeknek. Ezért tartom fontosnak, hogy a megyei tanács támogassa a tömegsportokat, és segítse a polgármestereket sportpályák építésében, hogy a fiatalokat a sportra neveljük – fejtette ki a megyeelnök méltatva Szentes Antal megyei tanácsos érdemeit a sporttámogatások terén és bátorítva a hivatásos sportolókat arra: aktívan vegyenek részt a közéletben.

Szentes Antal tanácsos örömét fejezte ki, hogy idén nagy összegű támogatásokat tudott folyósítani a megyei tanács a sportfejlesztésekre, és megköszönte tanácsoskollégái segítségét, akik közül jelen volt Kozma István és Jére Elemér, akik majd minden hazai pályás mérkőzésre ellátogatnak. Nagy Attilának, a csíkkarcfalvi műjégpálya menedzserének elmondása szerint a felcsíkiak célja, hogy a csíki és székelyföldi jégkorongot erősítsék, és a felnövekvő ifjú tehetségeket segítsék az itthon maradásban, megakadályozva, hogy elcsábítsák őket a rivális vagy a külföldi csapatok.

Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere kiemelte, folyamatosan dolgoznak azon, hogy az alcsíkiaknak is fejlett műjégpályája lehessen, ahol egész Alcsíkról nevelhetnek tehetséges jégkorongozókat a felnőttcsapatba. Jakab Károly, a sasok edzője méltatta a kis hokisokat, és megjegyezte: a jövőben beindulhat az U12-es és U14-es jégkorongozók nevelése.

Barti Tihamért, a megyei tanács alelnökét – saját bevallása szerint – megfertőzte a jégkorong. Örömét fejezte ki, hogy sikerült tovább erősíteni a székelyföldi jégkorongot, és bár Gyergyó és Csík riválisak a jégen, együtt tudnak dolgozni a közös fejlődés érdekében.
A beszédeket követően a kis hokisok Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársának csíki hokival kapcsolatos kérdéseire helyesen válaszolva a Sportklub játékosai által dedikált korongot nyerhettek. A zsíros kenyerek elfogyasztása után a gyerekek együtt fotózkodtak kedvenc játékosaikkal.

Az eseményről készült még több fotót megtekinthetik Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1098546666835737.1073741842.114301358593611&type=1&l=5eca5afc8b

 

Csíkszereda, 2015. december 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774