Egy 4x4-es autót kapott a hegyimentők maroshévízi csapata

Hiánypótló munkájuk végzéséhez fontos a megfelelő felszerelés

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Egy 4x4-es gépjárművel gazdagodott Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának maroshévízi csapata, a Călimani Egyesület. Az autó átadására január 5-én került sor a maroshévízi polgármesteri hivatal előtt, ahol jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barabás Csaba kabinetvezető, Rugină Ciprian megyei tanácsos, Fekete Örs, a közszolgálat vezetője és a Gingean Paul, a maroshévízi hegyimentő csapat vezetője. Az eseményt egybekötötték az északi térség polgármestereivel tartott megbeszéléssel. 

Nagyon fontos a csapat felszeretsége szempontjából az újonnan kapott jármű, hiszen eddig nem volt 4x4-es autójuk, ami fontos a hatékony közbelépés miatt, mondta Fekete Örs. Maroshévíz hegyvidéki környezetében elengedhetetlen a megfelelő jármű a helyszíni kiszállásokhoz, hiszen számos riasztást kapnak a Kelemen-havasokból, tette hozzá a közszolgálat vezetője.

A 4x4-es autót a hegyi- és barlangimentő közszolgálat vásárolta Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

A térség polgármestereivel tartott megbeszélésen Borboly Csaba azt kérte az elöljáróktól, hogy segítsék a hegyimentő csapatot és tevékenységüket, hiszen munkájuk elengedhetetlen a lakosság biztonsága és a turizmus fellendítése érdekében. A vészhelyzetekben való segítésen kívül szerepet vállalnak a természeti értékek védelmében, megteremtik a biztonságos túrázás feltételeit a turistaösvények folyamatos karbantartásával, bázisok építésével, tette hozzá a megyeelnök. A polgármesterek mindezzel egyet is értettek, és támogatásukról biztosították a hegyimentők csapatát.

Csíkszereda, 2018. január 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774