Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Hargita és Vas megye

Testvérmegyei kapcsolat épül

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Hargita megye és a magyarországi Vas megye együttműködéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke augusztus 23-án, kedden Szombathelyen. A két megye elöljárója szorgalmazza a testvérmegyei kapcsolat kialakítását és ennek jegyében az együttműködést számos területen. Például kölcsönösen megismernék egymás pályázati rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait, a katasztrófa- és polgárvédelemben közös gyakorlati programokat, képzéseket kezdeményeznek, támogatnák egymást a befektetők vonzásában, szorgalmazzák az ifjúság támogatása érdekében kialakított közös programok, projektek lebonyolítását.

A felek abban is egyetértettek, hogy Hargita és Vas megyének együtt kell működnie a megyei értéktárak feltérképezésében és népszerűsítésében. Hargita megye Vas megyei szakemberek segítségét kéri a Hargita-hegység fejlesztésében – amely Hargita Megye Tanácsa kiemelt, stratégiai fontosságú projektje –, szorgalmazzák a turisztikai szövetségek, egyesületek szakmai tapasztalatcseréjét, közös ifjúsági, turisztikai, kulturális programokra pályáznának az Európai Uniónál, legalább félmillió euró értékben. A két megye települései közti testvérkapcsolatok kialakítására is törekedni fognak, állapodott meg a két elöljáró.

Majthényi László meghívta Hargita Megye Tanácsa csapatát a jövő februári böllérversenyre, amely kiváló alkalom lesz a székelyföldi önkormányzat bemutatkozására Vas megyében.

Csíkszereda, 2016. augusztus 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774