Elkezdték a kátyúzást Keresztúr térségében

Október végéig befejezik a javítási munkálatokat

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Megkezdődött szeptember 26-án a kátyúzás az aszfaltos utakon Keresztúr térségében, ennek keretében összesen 34 kilométeren javítják az utakat. 

Kátyúznak Székelykeresztúr–Etéd (136-os, 136A, 135-ös megyei utak), Etéd–Kőrispatak (136A jelzésű megyei út) útszakaszokon, illetve Székelypálfalvától a 13A jelzésű országút (136B jelzésű megyei út) kereszteződéséig. A javítási munkálatokat október végéig befejezik.

Amint arról korábban beszámoltunk (http://hargitamegye.ro/hirek/uj-tipusu-munkalatok-a-nyari-utkarbantartasban.html ), idén teljesen új dokumentáció alapján írta ki a megyei besorolású utak nyári karbantartására a közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa – külön a kátyúzásra meg az egybefüggő aszfaltrétegre, és külön a kövezésre. Többek között ezért is késett a nyári karbantartások elindítása, ezenkívül az Országos Közbeszerzési Ügynökséggel folytatott huzavona is késleltette a procedúrát. Utóbbira a jövőben kiemelten figyelnek, hogy a közbeszerzést időben lehessen kezdeni.

A megyei tanács szeptemberi rendkívüli ülésén, az is terítékre került, hogy egyes cégek nem tudtak nyerni a liciten, ezért a jövőben odafigyelnek arra, hogy ezeket segíteni tudják. Ha a munkálatok többségét ugyanazon cég nyeri meg az a minőség rovására mehet, és legtöbb esetben a kivitelező nem tudja tartani a határidőket. Hargita Megye Tanácsa többek között ezért is hirdette meg a karbantartási munkálatok kivitelezését kis térségekre, úgy nevezett lotokra osztva, ezzel is több lehetőséget adva a megye vállalkozásainak, hiszen nem minden cégnek van kapacitása egy egész megye útjainak karbantartását elvégezni. Valamelyest módosítják a kiírást annak érdekében, hogy valós munkavégzési kapacitással nyerjenek a cégek, illetve a jövőben telefonon is értesítik a cégeket az elektronikus közbeszerzési rendszerbe került frissítésekről, mert előfordul, hogy azokra napokon belül kell reagálni. Emellett az is felmerült, hogy tartsanak képzést a cégek képviselőinek a dokumentáció összeállítása kapcsán, hiszen az is előfordul, hogy formai hibák miatt nem tudják elfogadni az ajánlatokat.

Csíkszereda, 2017. szeptember 28. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774