Először játszik a kecskeméti színház társulata Hargita megyében

Hargita és Bács-Kiskun megye jó kapcsolatát több ágazatra kiterjesztenék 

(0 Szavazat)87 megjelenítés

Premiernek számít a kecskeméti Katona József Színház Hargita megyei vendégszereplése. A magyarországi társulat Boeing, Boeing című előadását Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen mutatja be. Hargita és Bács-Kiskun megye testvérkapcsolatáról, közös programjaikról, a napokban bemutatott színházi előadásról a csíkszeredai megyeháza márványtermében sajtótájékoztatót tartott Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója.

Hargita és Bács-Kiskun megye testvérkapcsolata követendő példa, hiszen a két megye élettel és tartalommal tölti meg ezt a kapcsolatot, fogalmazott a sajtótájékoztatón Bíró Barna Botond. Premiernek számít a mostani vendégszereplés, de ezt a kulturális kapcsolatot is állandóvá szeretnék tenni, mondta a megyei tanács alelnöke, és reményét fejezte ki, hogy ez is olyan sikeres együttműködés lesz, mint az egészségügyi szűrőprogram, melyet idén Remetén tartottak, jövőre pedig Csík térségében (http://www.hargitamegye.ro/hirek/varjak-a-csiki-telepulesek-jelentkezeset-a-jovo-evi-egeszsegugyi-szuroprogramra.html ) Hargita megye büszke gyümölcsöző testvérkapcsolatára, melynek keretében több mint tíz éve ingyenes szűrővizsgálatot biztosítanak a lakosságnak a bács-kiskuni orvosok. Ezt a kapcsolatot szeretnék erősíteni és a jövőben minél több ágazatban hasonló sikereket elérni, így kulturális téren is, tette hozzá Bíró Barna Botond. Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta, a megyét kultúrafogyasztó emberek lakják, így bízik benne, hogy a kecskeméti társulatnak teltházas előadásai lesznek. A Hargita megyeiek büszkék színházi társulataikra, mondta az alelnök, és reményét fejezte ki, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Hargita megyeiek is játszhatnak majd a magyarországi testvérmegyében. Bíró Barna Botond megköszönte mindhárom Hargita megyei város színházának, illetve Magyarország kormányának és minden támogatónak, hogy létrejöhet ez a vendégszereplés.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő ígéretett tett arra, hogy segíteni fogja a testvérkapcsolat építését. A cél, hogy minden területen, így kulturális téren is kialakuljon a kölcsönösség, a vendégszereplések rendszere.

Szeretnék, hogy ez a kulturális kapcsolat is élő legyen, mint az egészségügyi szűrőprogram, fejtette ki Cseke Péter igazgató, aki mint mondta, örült a vendégszereplés ötletének, és köszöni mindenkinek, aki a létrejöttét segítette.

Az előadás főtámogatói Hargita Megye Tanácsa és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A kecskeméti társulat ma Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színházban, holnap Csíkszeredában a Csíki Játékszínben és június 21-én Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban játszik, mindenik helyszínen 19 órától.

Csíkszereda, 2017. június 19.  


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774