Első írásos említésének 450. évfordulóját ünnepelte a nagygalambfalvi tanintézet

Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Megünnepelték a nagygalambfalvi iskola első írásos említésének 450. évfordulóját a hétvégén, október 1-jén. A rendezvényen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Sándor György és Kolumbán Dávid megyei tanácsos, Verestóy Attila szenátor, Görbe Péter főtanfelügyelő, Gyerkó Levente polgármester, Bálint Hajnal iskolaigazgató. Továbbá Szank, Mikepércs és Gyöngyöstarja magyarországi testvértelepülések képviselői is részt vettek az ünnepségen. 

Borboly Csaba kifejtette, megtisztelő számára a meghívás, felemelő jelen lenni a tanintézmény fennállásának megünneplésén.

- Iskoláinkból kikerült ifjak teljesítménye jövőnk záloga. A mai társadalomra sajnos egyre jellemzőbb a bizalom hiánya. Mindenki megépíti a saját ellenségképét, és bezárkózva, közömbösen tekint a világra, addig ebben a közösségben templom és iskola teszi a dolgát, van összefogás, törődés, van fejlődés. A község, az iskola vezetősége, az egyház és a közbirtokosság közös cél érdekében dolgoznak, az egyetértésben végzett munkának jól látható eredménye van. Mindannyiunk számára az iskola jelenti a tudást, erőt ad és kitartást a felnőtté válásban, segít jobb emberré válni, a társadalom hasznos tagjának lenni. Gratulálok az iskola vezetőségének, munkaközösségének a kitartó, áldozatos munkájukért – hangzott el a megyeelnök köszöntőjében. 

Az egyház részéről jelen volt Szegedi László, az Erdélyi Református Egyházkerület generális direktora, és mint az ünnepi istentisztelet igehirdetője, Kántor Csaba püspökhelyettes, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye esperese pedig megáldotta a kopjafát.

Csíkszereda, 2016. október 1.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774