Emberi rongálás miatt nem hatékony a medvebiztos kuka

Lereszelték a zárószerkezet végét Tusnádfürdőn

(0 Szavazat)133 megjelenítés

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a medvékre akarják fogni azt, ami most tényleg az ember bűne. Bizonyítottan emberi rongálás miatt fér hozza a hulladékhoz a Tusnádfürdőn kihelyezett speciális konténereknél a medve – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki ez ügyben levélben kereste meg Albert Tibort, Tusnádfürdő polgármesterét.

Mivel az elmúlt időszakban több helyi és országos sajtó is cikkezett arról, hogy a Tusnádfürdőn kihelyezett, a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszert  (IHR) kiépítő projektből megvalósított - fém védőszerkezetek nem tartják távol a városi hulladéktól a kukázó medvéket, Borboly Csaba megyeitanács-elnök kérésére augusztus elsején helyszíni szemlét tartottak a hivatal munkatársai, akik fotókat és videófelvételek is készítettek a tárolók állapotáról.

VIDEÓFELVÉTEL:
- jól záró kuka:

https://drive.google.com/open?id=0B8sOLCziKMRNTDNZNC16dFVEN28

- megrongált, nem záródó kuka:

https://drive.google.com/open?id=0B8sOLCziKMRNTEJKdUYxTjMxOTA

A közösségi oldalak megosztásaira alapuló cikkek fotóin többször is látható fém szerkezetek úgy vannak megépítve, hogy a kallantyú lenyomással egy időben fel kell emelni a gördülő ajtót – tájékoztatott Zólya László A. projektmenedzser.

A vasútállomás mellett elhelyezett 6 medvebiztos kukából 5 tökéletesen zár, egyet viszont, ami legelől van, ismeretlenek megrongálták, lecsiszolták a záróvas-szerkezet végét, így az a kuka nem záródik, így a medve könnyedén fel tudja nyitni.

Levelében Borboly Csaba azt kérte Tusnádfürdő polgármesterétől, hogy a megrongált kukát/kukákat cseréljék ki a rendelkezésükre állókból működőképesekre, amíg sikerül a rongálást kijavítani. A megyeelnök kilátásba helyezte azt is, hogy ha a közeljövőben hasonló rongálás történik, akkor ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tesznek közvagyon elleni rongálásért. (Mellékletben a polgármesternek írt levél.)

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774