Értéket képvisel a nemzetközi Gyimesi Tánctábor

A hagyományok továbbadása és a táj szépsége vonzza az érdeklődőket

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Szombaton este ért véget az immár komoly múlttal rendelkező XXI. Gyimesi Tánctábor, amely idén több mint 200 érdeklődőt vonzott Gyimesközéplokra.

A tábort a Tiszta Forrás Alapítvány, a Csángó Ifjak Középloki Közössége, a Gyimesközéploki Önkormányzat, és a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Kulturális Központ szervezte.

Az egy héten át zajló tábort, ahol több mint hatvan tanár segítette a népi kultúra iránt érdeklődők kibontakozását, szombaton este gálaműsor zárta a helyi kultúrotthonba.

A záróeseményre ellátogató Borboly Csaba megyeitanács-elnök elismerően szólt a nemzetközi hírnévre szert tett táborról.

– A Gyimesi Tánctábor teljesíti a magyar nemzet kultúrájának, értékeinek újrateremtését, és értékmentő tevékenységet folytat. Ugyanakkor a gyimesi fiatalokban megerősíti a szülőföldhöz való ragaszkodást, hisz büszkék lehetnek településükre, amely ilyen rangos eseménynek ad otthont. A tábornak köszönhetően egy erős kötődés alakulhat ki, amely itthon tartja és hazahívja a fiatalokat, még ha nehezebb is itthon boldogulni – véli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Másrészről a nemzetközi tánctábor a máshonnan érkezőket a táj szépségével ragadja magával, és visszavágyódnak újból és újból.

– Bízom benne, hogy a tábor résztvevői sokakat elfognak hívni az érintetlen táj és a jó vendégfogadók miatt és így az év minden szakában megkerülhetetlen turisztikai célponttá válik a Gyimesek-völgye – fogalmazott a megyeitanács-elnök, aki gratulált a szervezőknek és a községnek, továbbá az oktatóknak és a résztvevőknek, hogy a térség jó hírnevét öregbítik és messzire viszik.

Csíkszereda, 2017. július 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774