Évértékelés és jövőtervezés az egészségügyi dolgozókkal

Szintet lépne a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Első alkalommal találkoztak így közösen az év végén Hargita Megye Tanácsa vezetői és alintézménye, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház orvosai és vezető asszisztensei a megyeháza márványtermében, hogy az elmúlt évek megvalósításairól és a jövő terveiről beszéljenek.
Elsőként Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte az alkalomra megjelenteket, majd az Acapella Piano együttes hangolt rá az ünnepre, karácsonyi dalokat szólaltatva meg.

Bár ez az első ilyen találkozónk, ebből hagyomány kívánunk teremteni – mondta beszéde elején Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki megköszönte a kórház munkaközösségének az ez évi tevékenységét, amit a megye és a térség lakosai érdekében megtettek. Ugyancsak köszönetét fejezte ki a kórház vezetőtanácsának, akik nagyon sok döntést meghoztak és előkészítettek.

– Örömmel tapasztaljuk, hogy a kórház fejlődik és jó irányba halad. Az elmúlt 2-3 év nagy eredményeket hozott – emelte ki a megyeelnök, aki elismerően szólt az új osztályok létrehozásáról, a sikeres eszközbeszerzésekről, a szakemberek idevonzásáról. Megítélése szerint ebben nagy szerepe volt annak a 16 orvoslakásnak is, amelyet megépített a megyei tanács, hogy ezáltal is növelje a kórház vonzerejét, megítélését. Vetítettképes előadása végén a jövőbeni tervekre is kitért: a kutatási tevékenységekre kívánnak ráerősíteni, folytatják az eszközbeszerzést, további komplex, saját kézben lévő szolgáltatások bevezetését tervezik, és egy új MRI helyének a kialakítását. Ugyancsak a jövőbeni tervek között van a képzésekre való rásegítés, a C épület befejezése, a heliport kialakítása.

– Örülünk, hogy törekvéseinkben a csíkszeredai városvezetés is támogat, így lehetővé válik tavasszal újabb négy orvoslakás megépítésének elindítása. Messzemenő célunk, hogy szintet emeljünk a megyei kórház besorolásában – összegezte Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Ezt a meglátást osztotta felszólalásában Lányi Szabolcs professzor, a kórház vezetőtanácsának tagja is.

A továbbiakban Duda Tihamér, a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár igazgatója a közös munka pozitív hatásait emelte ki. Ezt pár számadattal is igazolta: a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház idén 51 000 esetet kezelt, összesen 132 000 kórházi napot számolt el az általa vezetett intézmény. Míg a megyei átlag a kórházi bent fekvés idejére 7-es átlagon van, addig Csíkszereda esetében ez 5,8, ami szintén pozitív előrelépés.

Dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kinevezett vezetője úgy véli, hogy a hatékony és gyümölcsöző együttműködés kiemelten fontos a jó szakmai megvalósításban, ezért köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak a mindenkori támogatásáért.

Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság vezetője szintén elismerően szólt: Konrád Judit menedzser asszony nagyon jó gazdája ennek a kórháznak, megteremtette a feltételét, hogy egy magasabb kategóriába lépjünk – fogalmazott beszédében.

A folytatásban egy kisfilmet vetítettek le, amelyben a kórház osztályai mutatkoztak be, majd dr. Dobrica Adrian főorvos és dr. Balogh Csaba István főorvos tartott rövid beszámolót.

Zonda Erika, a megyei tanács alintézményekért felelős vezérigazgatója, a kórház vezetőtanácsának elnöke kiemelte: olyan mértékű fejlődés ment végbe az elmúlt évben a megyei kórházba az emberi élet védelmében, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, ezért is díjazzák a megyei kórház fő- és szakorvosait és fő asszisztenseit.

Az ünnepség az oklevelek és Összetartozás-jelvények átadásával ért véget. Zárszóként Szentes Antal megyei tanácsos szólalt fel. Hargita Megye Tanácsának Összetartozás jelvénye azoknak a személyeknek adományozható, akik részt vesznek a helyi közösségek szervezői csapataiban, munkájukkal hozzájárulnak a megyei szinten jelentős események, rendezvények megszervezéséhez, és csapatmunkájukkal településük, illetve megyéjük hírnevét öregbítik.

Az eseményről készült fotóalbum itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1892390330808341

Videó-összefoglaló az évértékelő eseményről: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/528399777673444/

Csíkszereda, 2018. december 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774