Éves közgyűlést tartott a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás

Szentes Csabát választották a társulás elnökének

(0 Szavazat)92 megjelenítés

A turizmus területén történt tavalyi és idei megvalósításokról valamint az elkövetkező időszak terveiről számoltak be a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás idei éves közgyűlésén, amelyet május 30-án, kedden délután tartottak a csíkszeredai megyeházán. 

A társulásnak alapító tagja Hargita Megye Tanácsa is, további tagjai Hargita megyei önkormányzatok. A találkozón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Mezey Zsolt a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgató és képviseltették magukat a társulás tagjai is.

Borboly Csaba köszöntőjében rámutatott, hogy akkor tud hatékony és eredményes lenni a társulás munkája, ha mindegyik polgármester a saját települése életében is tapasztalja azt a plusz hozadékot, ami a tagságnak köszönhető.

– Turisták vonzásával, szakszerű promoválással és a vendégéjszakák számának növelésével tud lenni komoly hozadéka a megye számára a közösségi társulás által kifejtett tevékenységnek. A megyeitanács-elnök rámutatott arra is milyen komoly potencia van, akár a kerékpáros turizmus ráerősítésében, egybefüggő bicikliutak kiépítésével, akár az egyházi turizmus felerősítésében.

A napirendi pontok ismertetése után Mezey Zsolt igazgató a 2016-os tevékenységi beszámolót mutatta be: kiemelte a turisztikai hírlevelet, amelyet megkapnak a polgármesteri hivatalok, vendéglátó egységek képviselői és turisztikai szakemberek. Ugyanakkor több katalógus is elkészült, programcsomagokkal, top 10-es összeállításokkal bővült a visitinharghita.ro honlap. Továbbá szó esett a többi fejlesztési társulással történő jó együttműködésről is.

Számos turisztikai konferencián és kiállításon vettek részt, illetve szerveztek turisztikai fórumot és műhelymunkát, infotrippeket, ezzel segítve a szakmai párbeszédek kialakulását, jó külföldi példák átvételét.

A Mária út köré szervezett programokat, zarándokfüzeteket és virtuális bejárásokat Molnár Sándor projektkoordinátor mutatta be. Az El Camino mintájára kialakított zarándokút Hargita megyei szakasza 550 km, összeköti a kegyhelyeket. / http://szakralismaraton.ro/hu/fooldal/

A folytatásban Mezey Zsolt bemutatta a 2016-os év pénzügyi beszámolóját, amelyet – akárcsak a tevékenységi beszámolót – egyöntetűen elfogadtak a tagok.

Az idei tervekre vonatkozóan Mezey Zsolt elmondta, hogy folytatják a havi hírlevél kiadását, amely minden hónap végén jelenik meg, tervben van a honlap korszerűsítése, négy évszakos film elkészítése, programcsomagok összeállítása.

A tagok megszavazták az idei év tevékenységi tervét és elfogadták a 2017-es pénzügyi tervet, valamint az idei évre vonatkozó tagdíjak mértékét. Az igazgatói tanács létszámát az eddigi öt főről, a hatékonyabb ügyintézés érdekében három főre változtatták. A társulás elnökének Szentes Csabát, Madéfalva korábbi polgármesterét választották.

– Örvendek, hogy Szentes Csaba bevállalta hogy képviseli a megyei tanácsot az ADI-ban, munkájához erőt és sok sikert kívánok! – fogalmazott Borboly Csaba.

A közgyűlésről és a megválasztott elnök beszédéből itt tekitnhető meg részlet:

https://drive.google.com/open?id=0B8sOLCziKMRNUjAzZ25ydmVIODA

Csíkszereda, 2017. május 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774