Fejlesztéseket tervez Máréfalva polgármestere

Megbeszélést tartottak

(0 Szavazat)96 megjelenítés

Járda a főút mentén, valamint sportterem az iskolások számára, ezek szerepelnek a máréfalvi polgármester, Kovács Imre elképzelései között, amelyeket szeretne megvalósítani az elkövetkezendő időszakban, ehhez kérte Hargita Megye Tanácsa segítségét. A tervekről  szeptember 20-án, kedden beszéltek a sajtó képviselőinek.

A polgármester és a megyeelnök először a Ceken-tetőre látogatott, egy ottani terület ipari hasznosításban gondolkodnak, érdemesnek tartják munkahelyteremtő beruházás ösztönzését, valamint a helyiek mezőgazdasággal és az állattartással való foglalkozásra serkentését. Ezután a Kovács Imre megmutatta azt az útszakaszt, ahol járdát szeretnének, másfél méteres részen lenne szükség járdára, de egyelőre egy hatszáz méteres szakaszról egyeztetett a polgármester a tervezővel. Hozzátette fedett sáncot terveznek, valamint kanalizálásra is szükség lesz egy kétszáz méteres szakaszon, a becslések szerint a munkálat körülbelül 430 ezer lejbe fog kerülni. Továbbá arról is beszámolt, hogy van a településen egy egyházi tulajdonban lévő épület, amelynek multifunkcionális szerepe van egyelőre, ezt alakítanák át sportteremmé a helyi iskolások számára,  mivel nincs ahol tartsák a testnevelés órákat.

Borboly Csaba válaszképpen elmondta, hogy egyelőre a kormány nem hagyott jóvá pénzt költségvetés-módosításra ebben a félévben, de ha kapnak pénzt erre a célra, akkor támogatni fogják a felsorolt fejlesztéseket a lehetőségek függvényében. Szükség van a járdára, mert ez a legforgalmasabb része Máréfalvának, munkahelyteremtésre a mezőgazdaság területén, nem a megyei tanács hatásköre, de ebben is próbálnak kalász jelleggel részt venni, fejtette ki a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. szeptember 20. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774