Fel kell karolni a fiatal vállalkozókat

Kerekasztal-beszélgetés az Európai Unió négy szabadságelvének napján

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Fiatal vállalkozók támogatásáról, a fiatalok kompetenciáinak fejlesztéséről, önkéntességről, jó példák bemutatásáról szólt az Európai Unió négy szabadságelvének napja című nemzetközi rendezvény, amelyet az EU3doms projekt részeként szerveztek meg május 5-én, pénteken a csíkszeredai megyeháza amfiteátrumában.

Az eseményt a Vita az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről – EU3doms projekt részeként az Európa a Polgárokért programban szervezték meg, amelynek romániai partnere Hargita Megye Tanácsa. A pénteki találkozó körbejárták, hogy milyen lehetőségek, illetve akadályok vannak a fiatal vállalkozók előtt az uniós és a hazai joggyakorlatban.

Az EU3doms projekt fő célkitűzése egy vitasorozat indítása Európa jövőjéről, különös tekintettel az Európai Unió négy szabadságelvéről. Az EU3doms különböző módszerek segítségével – például kiállítások, versenyek, flash-mobok, élőkönyvtárak, EU-modellek vagy sikeres történetek megosztásával – jut el a szélesebb közönséghez és nyújt egyfajta fórumot a vitára az európai polgárok számára, hogy kifejtsék véleményüket, és hogy kiemeljék a döntéshozatalban való részvételük jelentőségét.

A hivatalos megnyitón Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte a fiatalokat és a partnerországok képviselőit. Megítélése szerint az Európai Unió négy szabadságelve közül mi jobbára csak a negyedikkel, a szabad mozgással élünk, hisz nagyon sok fiatal megy el külföldre dolgozni. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a veszélyeket emeljük ki és ezekkel foglalkozzunk. Holott a krízisben ott rejtőzik nemcsak a veszély, hanem a lehetőség is.

– Segítenünk kell a fiatalokat, hogy éljenek ezekkel a szabadságjogokkal, és ne csak a szabad mozgásra koncentráljunk. Fontos, hogy a fiataloknak megmutassuk azokat a lehetőségeket, amelyeket ezek a szabadságelvek magukban rejtenek – hangsúlyozta az alelnök.

A fiatal vállalkozók támogatásáról András Előd, a csíkszeredai Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzatának alelnöke kérdezte Csák Lászlót, a Planificatio cég vezetőjét, aki Borboly Csaba megyeitanács-elnök Régiók Bizottságában folytatott munkáját is segíti szakértőként, valamint Kozma Istvánt, a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) elnökét, Csíkszentsimon fiatal polgármesterét.

A kerekasztal-beszélgetést követően díjazták a Vita az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről elnevezésű fotó- és kollázsverseny legjobbjait, majd vállalkozástörténeteket osztottak meg sikeres helyi vállalkozók.

A folytatásban három témakörben folytak beszélgetések a márványteremben: fiatalok és vállalkozások, önkéntesség, valamint oktatás témakörben.

Csíkszereda, 2017. május 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774