Fiatal könyvelőket képeznek a közintézmények számára Hargita Megyében

Mondják el véleményüket a könyvelők!

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Ne hallgassanak, hanem tegyenek, hogyha látják, hogy sok rossz döntés születik – erre kérte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a könyvelőket a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) Hargita megyei fiókszervezete által rendezett Romániai Könyvelők Napján, szeptember 21-én, szerdán. Az eseményen részt vett Tánczos Barna szenátor, Barabás Csaba, Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynökségének vezetője, Fülöp Árpád a Sapientia Tudományegyetem képviseletében, valamint a megyében tevékenykedő könyvelők és könyvszakértők, gazdasági igazgatók. A rendezvény keretében megemlékeztek a CECCAR megalapításának 95-ik évfordulójáról.

- A könyvelői szakma felelősséggel, odafigyeléssel jár, folyamatosan követni kell a szabályokat, mert ezek gyakran módosulnak, és ezen kellene változtatni. Nélkülük nem működnének az intézmények, főként ebben az időszakban, amikor nehéz a pénzzel bánni függetlenül attól, hogy állami vagy magán szférában dolgoznak. Sok múlik a könyvelők munkáján, ők azok, akik látják az intézmény működését, és azt gondolom, hogy az évek során szerzett tudásukat, véleményüket meg kellene osszák a vezetőkkel, használják ezt a tudást arra, hogy a közösség előre lépjen. Mondják el, hogy szerintük, hogyan lehetne jobban, mi nem működik megfelelően, szólaljanak fel annak érdekében, hogy a társadalom jobban működjön, mert a könyvelőknek rálátásuk van a társadalmi és gazdasági folyamatokra – szólította fel a könyvelőket a megyeelnök. A megyei tanács elnökét kitüntetésben részesítette a CECCAR vezetősége, mint a legjobb partnerek egyikét.

A továbbiakban Barabás Csaba kifejezte elismerését a CECCAR elnöke felé, valamint beszélt arról az együttműködési egyezményről, amelyről a fejlesztési ügynökség kezdeményezésére néhány napja már egyeztettek az érintettekkel (http://hargitamegye.ro/hirek/konyveloket-kepeznenek-a-kozintezmenyek-szamara.html). Az együttműködés tárgya a közintézményekben szükséges könyvelésre képzés felsőoktatásban. Az egyezményt aláírta Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba, valamint  Szőcs István és Biró Emese vezérigazgató, akik a szakmai gyakorlatot biztosítják, a Hargita Megyéért Egyesület elnöke, Miklóssy Enikő, ők ösztöndíjat igyekeznek biztosítani, Fülöp Árpád a Sapientia részéről, az egyetem bevezeti a közintézményi könyvelői modult az oktatásba, valamint a CECCAR vezetősége.

Tánczos Barna is aláírta az egyezményt, és gratulált a fejlesztési ügynökségnek az elképzeléshez, mondván alapot biztosítanak, ahhoz, hogy jó könyvelők legyenek a megyében. Hozzátette, szívesen fogadja a CECCAR tagjainak a javaslatait, és ezeket továbbíthatja a gazdasági minisztérium felé.

Fülöp Árpád arról beszélt, hogy időt kell szánni a könyvelői szakma megünneplésére, művészetnek számít, mert kevesen gyakorolják. Minden sikeres vezető mögött egy jó könyvelő áll, nélküle nem működik a vállalkozás – fogalmazott a Sapientia képviselője.

Csíkszereda, 2016. szeptember 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774