Gazdag kínálat a Csík Expón

Fogyasztási cikkek nemzetközi vására Csíkszeredában

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Idén 26. alkalommal nyitotta meg kapuit a Fogyasztási cikkek nemzetközi vására csütörtökön, május 19-én a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A látogatóknak csütörtöktől vasárnapig van alkalmuk megtekinteni a helyi és külföldi kiállítók termékeit reggel 10 órától este 7-ig. Az expón idén is részt vesz Hargita Megye Tanácsa, standjainál megtekinthetik a Hargita Népe Lapkiadó könyveit, a Székely Könyvtár sorozat legrissebb köteteit és a kialakított egészségügyi sarokban vérnyomás és vércukorszintmérésre is lehetőség van.

Székely termékeket is lehetőség van megkóstolni és vásárolni, a szörpök, lekvárok, sajtok és a gazdag hústermékek mellett kézműves termékek is megtalálhatóak. Az érdeklődők egy sörkollektort is megtekinthetnek. A népi mesterségek kedvelői kipróbálhatják tudásukat faragás, nemezelés vagy kerámia tárgyak készítése terén. A művészetek kedvelőinek pedig a Creart Anyaság című projekt munkáiból nyílt kiállítást is megtekinthetik.

Csipor Attila a főszervező Expo-Har igazgatója a megnyitón megköszönte Hargita Megye Tanácsa támogatását és hozzáállását minden évben a kiállítás sikerességéért és reményeit fejezte ki, hogy a gazdasági szereplők a térség számára is jövedelmező kapcsolatokat építenek ki a kiállítás során. Lázár Zoltán Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja gratulált a szervezőknek, hogy 26. alkalommal is megszervezték Hargita megye egyik legrangosabb nemzetközi kiállítását. Mint mondta a munkakör, amellyel megbízták azt a célt szolgálja, hogy elősegítse Magyarország és a térség közötti gazdasági együttműködés minél nagyobb fokú kialakítását, hiszen munkahelyek létrehozása, ezek megőrzése a gazdaság fejlesztése által közös érdek.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az együttműködések révén olyan stabil, konkrét célokra kell ráhangolódjanak az önkormányzatok, amelyekkel felkarolják és motiválják a helyi és fiatal vállalkozásokat az elindulásban és a növekedésben. – Az ország jogszabályai rosszak, de ezeken belül még találunk lehetőségeket, még többet ki hozhatunk a jelenlegi helyzetből – mondta a megyeelnök, hangsúlyozva a június 5-i helyhatósági választásokig a gazdasági szereplők meg kell győzzék a jelölteket, hogy nagyobb figyelem irányuljon a települések gazdaságára, hallgassák meg a javaslatokat, karolják fel az elképzeléseket. 

Csíkszereda, 2016. május 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774