Gazdátlan farakomány a büdösfürdői út mellett

Megrongálták a nem rég aszfaltozott utat

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsának illetékes munkatársai hétfői terepszemléjük során szembesültek azzal, hogy a nemrég felújított 123D jelzésű Büdösfürdőre vezető út mentén farakomány hever. A rakomány az úttest biztonsági felületére, illetve az útpadkára helyezték ezzel megrongálva a felújított megyei utat. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke levélben értesített erről a csíkszentkirályi helyi rendőrséget, a megyei rendőr-főkapitányságot, a csíkszentkirályi közbirtokosságot és Csíkszentkirály Polgármesteri Hivatalát, amelyben felkéri, hogy vonják felelősségre a rakomány tulajdonosát. Egyelőre gazdátlanul hevernek az út szélén a farönkök, amennyiben negyvennyolc órán belül nem jelentkezik a tulajdonos és nem szállítja el a fát, valamint a fahulladékot Hargita Megye Tanácsa, mint a terület ügykezelője kézbe veszi az ügyet és a kárfelmérést követően felelősségre vonja a károkozót.

Borboly Csaba megyeelnök ez ügyben a lakók segítségét is kéri, ha van bármilyen segítő javaslatuk, információjuk ezzel kapcsolatban értesítsék a megyei tanácsot, akár a közösségi oldalon is. A megyeelnök többször hangsúlyozta, hogy a közösen elért eredményekre, megvalósításokra együtt kell vigyázni és a lakók számtalan esetben képesek észrevételeikkel segíteni a megyei tanács illetékes munkatársainak munkáját. Mint mondta körülbelül hat kollégája kell ellenőrizze a több mint nyolcszáz kilométer megyei besorolású utat.

A megyei rendőr-főkapitányság részéről hétfőn tud az illetékes személy a terepre kiszállni és felmérést végezni. Az okozott károkért Hargita Megye Tanácsa feljelentést tesz, amelyért 2000-6000 lej közötti pénzbüntetésre számíthat a károkozó.

Csíkszereda, 2017. augusztus 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774