Hargita megye is részt vesz az országos ökotudatosítási kampányban

A gyerekek tanítanak környezettudatosságot a szülőknek

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Hargita megyei iskolák is részt vesznek abban az országos ökotudatosítási kampányban, amely a fordított oktatás módszerét alkalmazza a szelektív hulladékgyűjtésben. E szerint a kampány a gyerekeket célozza meg, rajtuk keresztül jut el az információ a szülőkhöz. Az ökotudatosítási kampányt a Közösségi Fejlesztési Egyesületek Szövetsége szervezi az Infomediu szaklappal közösen, a projektbe az ország megyéi önkéntesen jelentkeztek.

A kampány 2017-es kiadásában 15 megye vesz részt, köztük Hargita megye is. Megyénként tíz iskola nevezett be, így ország szinten több mint 900 ezer személyt, ebből Hargita megyében több mint 30 ezer személyt érint a program.

A projekt jelmondata: Én is környezettudatos gyerek vagyok, a tájékoztatási karaván a múlt héten zárult, amikor ismertették a programot, illetve a részt vevő gyerekek egy-egy tájékoztató levelet kaptak a szelektív hulladékgyűjtésről és a programról, amit haza vittek szüleiknek. A kampány ismertetésére az Infomediu szaklap munkatársai is eljöttek Hargita megyébe, akik Balánbányán és Gyergyóhollón számoltak be a programról.   

A gyerekek feladata, hogy a vakációban szelektíven gyűjtsék a szemetet az utasításoknak megfelelően, amit majd a szolgáltató elszállít. Minden háztartás zsákokat kap, amikben külön gyűjtheti a műanyagot, papírt, kartont és alumínium dobozokat, befőttes és más üvegeket. Ezenkívül környezettudatos szelfiket kell készítsenek a diákok, amit beküldenek a http://www.ecoatitudine.eu/ honlapra. Értékes nyereményekkel díjazzák azokat, akik a legtöbb tetsziket kapják, de az iskolák is nyerhetnek mágneses táblákat, sportfelszereléseket, irodai felszereléseket.

A kampány során készített fotók megtekinthetők a Hargita Megyei Integrált Hulladékkezelési Fejlesztési Egyesület közösségi oldalán: https://www.facebook.com/pg/ADI-SIMD-Harghita-Hargita-megyei-Integr%C3%A1lt-Hullad%C3%A9kgazd%C3%A1lkod%C3%A1si-T%C3%A1rsul%C3%A1s-1731822387088272/photos/?ref=page_internal

Hargita megyéből részt vesz a programban a balánbányai Geo Bogza Általános Iskola, a Gyergyóhollói Középiskola, a remetei Fráter György Általános Iskola, a gyimesfelsőloki Domokos Pál Péter Általános Iskola, a Korondi Középiskola, az újszékelyi Bem József Általános Iskola, az oroszhegyi Petőfi Sándor Általános Iskola, az oklándi Kelemen Imre Általános Iskola, a kozmási Dr. Boga Alajos Általános Iskola és a kászonaltízi Dr. Lukács Mihály Általános Iskola. A program Hargita megyei lebonyolítója Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Integrált Hulladékkezelési Fejlesztési Egyesület.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke gratulált az egyesület munkatársainak, hogy megszervezték Hargita megyében a program lebonyolítását.

– Minden olyan rendezvény hasznos mindannyiunk számára, amely környezetvédelmi oktatásban részesíti a fiatalokat – fogalmazta meg a projekt kapcsán az alelnök.

Csíkszereda, 2017. május 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774