Hargita megyei konzultáció és közvita a tej-kifli programról

Javítanák az iskolai tej és kifli minőségét

(0 Szavazat)122 megjelenítés

Minőségi szolgáltatást kellene nyújtson az iskolai tej-kifli program, ennek javítására törekednek Hargita megyében. Az érvényben levő, nem kedvező jogszabályokat nem lehet megkerülni, így ezek mellett keres lehetőséget a minőség javítására Hargita Megye Tanácsa, ezért az intézmény és Borboly Csaba megyeelnök konzultációra hívja a kérdésben az érintetteket, a polgármestereket, a vállalkozókat, az oktatásban dolgozókat.

 – Sajnos szigorodik minden elszámolási és ellenőrzési szabály, ugyanakkor nem tudtuk teljesen kizárni a nem megfelelő szolgáltatókat a versenyből. A vonatkozó törvényt be kell tartani, ami előírja és megszabja, kik versenyezhetnek és hogyan. Mi, megyei tanácsként sajnos ezen egy vesszőt sem változtathatunk! – fejti ki Borboly Csaba.

Ezért idén azt szeretnék, hogy 2-3 településes versenyeket hirdessenek meg, hogy esélyt adjanak a jobb szolgáltatásra. Természetesen odafigyelnek arra is, hogy térségenként is tudjanak versenyezni a helyi termelők, és ne maradjanak falvak szolgáltatás nélkül. Továbbá az se forduljon elő, hogy a szolgáltató az útvonal elején és végén levő településekre kelljen szállítson, hiszen tudjuk, hogy a rosszul működő rendszernek a gyerekek látják kárát. Meg kell teremteni a kis pékségek és tejfeldolgozók is a versenyzés lehetőségét.

A megyei tanács vezetősége már egyeztetett az oktatási szakbizottság vezetőjével és a főtanfelügyelővel a racionális megoldás érdekében. A vonatkozó, nem kedvező jogszabály nem változott, az érvényes sürgősségi kormányhatározat lehetővé teszi a nyertes cég székhelyének távolságától függően a heti, vagy akár a kétheti kiszállítást. Ezt kellene megváltoztatni, illetve az ultrapasztőrözött tejre vonatkozó részt is, hisz nem ez a legjobb minőségű tej, amit a gyerekek kaphatnak.

Hargita Megye Tanácsa a közbeszerzés kiírásánál a megyét 27 térségre bontaná a korábbi 67 helyett, ebben látják a változtatás lehetőségét, de a meghirdetett konzultáció során várják az egyéb elképzeléseket, amelyek megvalósíthatók a törvény betartása mellett.

Borboly Csaba arra kéri az érintetteket, hogy véleményezzenek, fogalmazzák meg javaslataikat, hogy együtt találják meg a lehetőségét, hogy a Hargita megyei gyerekek minél jobb minőségű termékeket kapjanak. A véleményeket, hozzászólásokat július 13-án reggelig várják az info@borbolycsaba.ro e-mail címre.

 

Csíkszereda, 2015. július 10. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774