Hargita megyét összefogásban fejlesztik

Kormánypénzek elosztásáról egyeztettek a csíki polgármesterek

(0 Szavazat)13 megjelenítés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Tánczos Barna szenátor, Becze István, és Dajka Tünde megyei tanácsosok november 19-én, hétfőn ültek egy asztalhoz a megyeházán a Csík-térségi községvezetőkkel annak érdekében, hogy meghatározzák a főbb irányokat, amely a települések és a megye fejlődését is szolgálják. Az elkövetkezőkben ugyanis a kormány a helyi fejlesztési program (PNDL) kiegészítésére készül. 

Mint azt Borboly Csaba elmondta, jól dolgoznak a Csík-térségi polgármesterek, hiszen közel 267 millió lejre tettek le pályázatot a programban, azonban azt is kell tudni, hogy a kormány ennek csak a töredékét lesz képes finanszírozni. – Nagyon nehéz folyamat elé nézünk, de a községvezetés felkészült és jó elképzelésekkel rendelkeznek. Várjuk a kormány döntését, de a legfontosabb, hogy az itthonmaradást és a gazdaság fejlődését szolgáló elképzelések vannak – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy az elkövetkező hat év fontos lesz a megyei tanácsnál is, hiszen a tavalyi évet arra szánták, hogy a régi beruházási terveket rendbe tették és újakat is készítettek. Jelenleg pedig 25 útszakasz műszaki dokumentációját sikerült elkészíttetni, amelyhez források szükségesek, hogy nagy ütemben fejleszthessék a megyei úthálózatot. A megyei tanácselnök ugyanerre biztatta a polgármestereket is

Mivel az összes pályázatra, várhatóan nem fog támogatás érkezni a kormány részéről, ezért a csíki községek vezetői közösen kell prioritásokat meghatározniuk a térség fejlődése érdekében. Abban mindannyian egyetértettek, hogy a rossz állapotban lévő tanügyi épületek felújítása a legfontosabbak közé tartoznak, mint például Kászonaltíz községben az óvoda és az általános iskola felújítása. Ugyanakkor számos községben a közvilágítás modernizálásába fektetnének be, Csíkszentgyörgyön, Csíkpálfalván, Csíkrákoson, és Csíkszentléleken.

Csíkszereda, 2018. november 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774