Hatszázezer lej sporttevékenységekre

Ötvenkét sportegyesület pályázott sikeresen a megyei tanács kiírására

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Több mint ötven egyesület által közel húsz sportágban nyolcvanhárom sportrendezvény megszervezését támogatja Hargita Megye Tanácsa idei pályázati kiírása által, a tömegsportrendezvények és a versenysport népszerűsítésével mozgásra ösztönözve az embereket. Mivel ebben az évben 75 ezer lejjel emelkedett a keretösszeg, a megyei tanács összesen 600 ezer lejt fordíthatott erre a célra, illetve újdonságnak számít, hogy idén korszerű elektronikus felületen tájékozódhattak az érintettek a kiírásokról.

– A megyei tanács számára mindig is fontos volt a sportrendezvények támogatása, hogy a gyermekeket és felnőtteket programokkal zökkentse ki a hétköznapokból, mozgásra ösztönözve őket, hogy egy egészséges generáció nőjön fel. Ezt a célkitűzést nemcsak sportprogramjaink révén valósítjuk meg, hanem turistaösvények felújításával, kerékpárutak létrehozásával is – nyilatkozta ennek kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: a sport lehetőséget ad a tehetséges fiatalok kiválogatására és továbbirányítására, és Hargita megye eddig is büszkélkedhetett a sportban elért eredményeivel, sportolóival, valamint sportklubjaival.

A Hargita megye területén tevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek felszerelésre, tevékenységük népszerűsítésre, táborok, versenyek, felkészítők szervezésére, nemzetközi versenyeken való részvételre pályáztak. Továbbá az egészség megőrzését célzó rendezvények szervezésére, ösztöndíjak biztosításához szükséges forrásra kértek támogatást.

A pályázatokkal kapcsolatban az illetékesek arra hívják fel a pályázók figyelmét, hogy továbbra is kövessék az intézmény honlapján a kiírásokkal kapcsolatos információkat, mert hamarosan kifüggesztik az elszámolási ütemtervet, valamint ugyanitt megtalálható a nyertesek listája.

Csíkszereda, 2017. június 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774