Helyi jó példák a vállalkozásra, az itthon boldogulásra

(0 Szavazat)9 megjelenítés

A szakoktatás és a környezettudatosság népszerűsítése volt a célja annak a Szakmák hétvégéje elnevezésű rendezvénynek, amelyet Hargita Megye Tanácsának alintézménye, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezett pénteken, november 15-én Gyergyószentmiklóson a Tig-Rad System faipari vállalkozás székhelyén az ARBOR Vállalkozók Szövetsége társszervezésével. 

A sikeres rendezvényen közel száz diák fordult meg a nap folyamán Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Székelykeresztúr térségéből. A fórumnak elméleti és gyakorlati része is volt, az elméleti képzésen az egyetlen lány résztvevő, Balla Izabella, a gyergyóditrói Puskás Tivadar Iskolaközpont diákja különdíjban részesült.

A gyakorlati részben, amely a szakma értéke mellett a környezettudatosságra is fektette a hangsúlyt, nyolc iskola résztvevői, háromfős csapatokban fából szemetes ládákat készítettek. A zsűrizés sem maradt el, ahol a csapatmunkát, a versenyszellemet, a megjelenést és a hatékonyságot is figyelembe vették. A zsűri által kiválasztott öt diák pedig egy 1,5 m x 1,5m-es faházikót rakott össze előre gyártott elemkből. Az esemény zárásaként díjaztak: első helyezést ért el a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont csapata, második lett a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola csapata, és harmadik helyezést értek el a Korondi Szakközépiskola diákjai.

– A Szakmák hétvége rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítsük a szakoktatást, helyi vállalkozók jó példáin keresztül bemutassuk a diákoknak, hogy egy szakma elsajátításával itthon is lehet boldogulni. Emellett a környezettudatosságra is hangsúlyt fektettünk, e köré épült a program gyakorlati része – ismertette Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója.

– A szakma elsajátítása megélhetést, az itthon boldogulás és a saját vállalkozás indításának lehetőségét biztosítja a fiataloknak. Higgyünk a fiatalokban, a szakoktatásban – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében, és gratulált a nyertes csapatoknak:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/721556801662005   

Gyergyószentmiklós, 2019. november 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774