Hévíz-Csíkszereda közötti repülő járatban rejlő lehetőségekről tárgyaltak

Új lehetőségek az idegenforgalmi és munkaerő-piaci együttműködésben

(0 Szavazat)52 megjelenítés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Papp Gábor, Hévíz Város Polgármestere augusztus 18-án, szombaton a Zala megyei Hévízen egyeztettek a Hévíz-Balaton Airport és a csíkszeredai repülőtér közös fejlesztéséről. Megbeszélésük során megállapodtak a két repülőtér közti együttműködésről, ami lehetőséget teremt a két települést összekötő repülőjárat elindítására. E járattal közvetlen és gyors kapcsolat jöhet létre a Székelyföld és Nyugat-Magyarország között, ami új lehetőségeket nyit meg az idegenforgalmi és munkaerő-piaci együttműködésben. A csíkszeredai repülőtér fejlesztése révén a Székelyföldön élők sürgősségi egészségügyi ellátása is javulhat. A két repülőtér közti együttműködés létrejöttét támogatja Zala Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Pál Attila is.

Benkő Attila a reptér ügyvezetője reményeit fejezte ki, hogy a csíkszeredai légikikötő fejlesztése is elérhető időn belül megvalósul.

Borboly Csaba, ennek kapcsán elmondta, hogy nagy lehetőség rejlik Székelyföld és Nyugat-Magyarország légi összekötésében, hiszen jelenleg 14-15 órás autóúton lehet eljutni a kért térségbe. Erre lenne alternatíva a légi összeköttetés.

A felek több Európai Uniós pályázatban partnerek, köztük az EU3doms elnevezésű projekt, amelynek keretében hétfőn Hévízen tartanak kerekasztal beszélgetéseket. A projekt fő célkitűzése egy vita-sorozat indítása Európa jövőjéről, különös tekintettel az Európai Unió négy szabadságára. Ezen alapelvek meghatározóak az összes résztvevő partnernél annak érdekében, hogy a tapasztalatcsere egy hosszú távú együttműködése jöjjön létre nemzetközi párbeszéden keresztül. Ezt megelőzően Csíkszeredában, májusban a fiatal vállalkozók támogatásáról, a fiatalok kompetenciáinak fejlesztéséről, önkéntességről beszéltek a projekt partnerek.

Mindezek mellett Hévíz és Parajd közötti testvértelepülési kapcsolat kiépítését is előre mozdították, annak érdekében, hogy még szorosabbra fűzzék a két megye és településeik kapcsolatát és a jó gyakorlatokat elsajátíthassák.

Rövid videó és fotók a hévízi reptérről az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1359399207440792

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774