Hiánypótló a diakmunka.ro

Csíkszéki vállalkozóknak mutatták be a portált

(0 Szavazat)11 megjelenítés

Júniusban indította el a diakmunka.ro portált a Hargita Megye Tanácsa létrehozásával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület. A Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen szervezett kerekasztal beszélgetésen csíkszéki vállalkozóknak mutatták be a székelyföldi ifjúsági és diákmunka portált a csíkszeredai megyeházán augusztus 8-án.

A találkozón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki elmondta, bízik benne, hogy a diákmunka hozzájárul a munkaerő-elhelyezéshez és a fiatalok itthon tartásához.

Csilip Árpád, a fejlesztési ügynökség igazgatója kifejtette, a portál nyújtotta lehetőség a vállalkozókat is segíti, ezért ezúton is felhívják a figyelmüket, hogy regisztráljanak a honlapon, és hirdessék meg szezonális munkaajánlataikat is.

Bálint-Miklóssy Enikő, a Hargita Megyéért Egyesület igazgatója mutatta be a diakmunka.ro-t, amelynek célja, hogy felületet biztosítson a kereslet és a kínálat találkozására, és segítse a fiatalok elhelyezkedését a munkaerőpiacon. Ebben a munkában az egyesület közvetítő szerepet kíván betölteni, hangsúlyozta, illetve ismertette a diákok alkalmazására vonatkozó jogszabályokat. A kerekasztal beszélgetés szervezését azért tartották fontosnak, mondta az igazgató, hogy a vállalkozók is elmondhassák tapasztalataikat.

A jelenlevő csíkszéki vállalkozók elmondták, hiánypótló a portál, és mindenképp használni fogják. Fontosnak tartották, hogy a tevékenység a közösségi médiában is megjelenik, ugyanis az a tapasztalatuk, hogy a fiatalok legkönnyebben ezeken a platformokon érhetők el.

A későbbiekben több tájékoztató kampányt szervez az egyesület, és tervezik egy telefonos applikáció kidolgozását is, számolt be Bálint-Miklóssy Enikő.

Csíkszereda, 2019. augusztus 8. 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774