Ideiglenesen visszaállítják a csinódi hidat

A rönkszállítás korlátozásával a helyiek mindennapjai válnak élhetőbbé

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Elvitte a pénteki áradás a csinódi hidat az úzvölgyi úton, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és munkatársai szombaton, június 23-án kiszálltak a helyszínre, hogy felmérjék a kár mértékét, illetve a teendőkről egyeztessenek a lakossággal. A híd rongálódása következtében egyik oldalról autóval megközelíthetetlenné vált Csinód település. Hétfőn kiadják a munkakezdési parancsot a híd visszaállítására, mondta a helyszínen Borboly Csaba, továbbá a lakosság együttműködését kérte abban, hogy esős időben állítsák meg a rönkszállítást a hídon.

A helyi lakossággal a szóban forgó hídnál egyeztetett a megyeelnök, aki kifejtette: a helyiek jogos sérelme, hogy a rönkszállítás sokszor megnehezíti a Csinódon élő mindennapjait. A híd tönkremenetelét is annak tulajdonítják, hogy sokszor nagy teherrel, farakománnyal mennek át rajta a rönkszállító autók.

Borboly Csaba a helyszínen azt vállalta, hogy hétfőn kiadják a munkakezdési parancsot a cégnek a híd újjáépítésére. Ez egy ideiglenes híd lesz, és rövidesen visszajönnek a Csíkszentmártontól az egerszéki eltérőig tartó útszakasz aszfaltozási terveivel, tájékoztatta a lakosságot. Még nincs meg a szükséges összeg az útépítésre, de nem adják fel, szeretnének haladni és odafigyelni arra, hogy ez az út megépüljön, hangsúlyozta a megyeelnök. Minden hosszú út az első lépéssel kezdődik, fogalmazott, és ez az, hogy induljon el az építkezés. A hidat ideiglenesen megjavítják, az útépítés terveivel pedig hamarosan visszatérnek a településre.

Borboly Csaba arra kérte a csinódiakat, hogy működjenek együtt annak érdekében, hogy tudják megvédeni az utat, addig is amíg aszfaltozásra kerül sok, illetve óvják az elvégzett munkálatokat.

A megyeelnök azzal a kéréssel fordul a közbirtokosságokhoz és a kitermelő cégekhez, hogy esős időben ne szállítsanak, az úttestet, a sáncot pedig ne használják rakodó felületként, így könnyebbé teszik a mindennapi életet az itt élők számára.

Borboly Csaba szombaton a helyszínről élőben jelentkezett:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1639759096071467/

A helyszínen készült fotók megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1639776712736372

Csíkszereda, 2018. június 24. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774