Ifi Napok Hargita megyében

A sport és az önkéntesség a középpontban

(0 Szavazat)162 megjelenítés

A fiatalokért, a fiatalokról szólnak az elkövetkező napok Hargita megyében. A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és Hargita Megye Tanácsa, partnerségben más szervezetekkel, a többéves hagyományokhoz híven május 6–10. között idén is változatos programokkal kívánja kimozdítani a fiatalokat. A szerdán kezdődő programsorozatot sajtótájékoztatón ismertették a szervezők kedden délelőtt a csíkszeredai megyeháza épületében, amelyen részt vett Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Csíki András, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, illetve helyettese, Réti Zsófia.

Réti Zsófia fontosnak tartja, hogy a fiataloknak feltárják a lehetőségek egész tárházát, amelyet a különböző önkéntességi és továbbtanulási programok kínálnak. Ezért is választották az idei rendezvény mottójának: Tartsd a lépést!, hisz a fiatalok folyamatosan mozgásban vannak az életben és a sportban egyaránt.

– A hét folyamán a szórakozás mellett célunk a fiatalok széles körű tájékoztatása az önkéntességről, a tanulmányi lehetőségekről, hogy ezeket kihasználva táguljon a látókörük, és itthon tudják hasznosítani a tapasztalataikat – emelte ki az aligazgató. Ezt erősíti a szerdán délután 16 órától a Szabadság téren megrendezett COOLtúra is, amely a kulturális sokszínűséget mutatja be, különböző országokból érkezett önkéntesek voltából.

Csíki András igazgató a sportrendezvényeket ismertette: szerdán délelőtt 11 órától startol a nyílt futóverseny Csíkszeredában az Erőss Zsolt Aréna környékén, amelyre bárki beiratkozhat, aki fiatalnak érzi magát, a verseny után rögtön következik a díjazás is. Ugyancsak szerdán streetball és ollie meterer contest várja az érdeklődőket. Csütörtökön délután a megye különböző tánccsoportjai lépnek színpadra a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában, ahol bemutatkozási lehetőséget kapnak az Őrangyal program tehetségei is, így kerekes székes táncot és Down-kóros lányt is láthatnak a színpadon.

Pénteken Hargita Megye Tanácsával közösen szervezik meg Marosfőn a Nagyhagymás villában az Örökmozgó Ifjúság napot, ahol tájékozódási verseny, csapatépítő játékok és asztalitenisz-bajnokság várja a fiatalokat, délután különböző témájú műhelymunkákba kapcsolódhatnak be. A szervezők köszönetet mondtak a Harmopan Rt.-nek, hogy Marosfőn nápolyi szelettel kedveskedik a fiataloknak. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezési lap megtalálható az esemény közösségi oldalán, vagy igényelhető a djst.harghita@mts.ro e-mail címen.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke kiemelte, hogy a megye különböző részeiről autóbuszokat biztosítanak a fiatalok számára, hogy mindenki ott lehessen Marosfőn, aki szeretne. Az alelnök megjegyezte, hogy a Hargita megyei vezetés a legfiatalabb egész Romániában, ezért is fontosnak tartják a fiatalok támogatását, a közéletbe történő bevonásukat. Az idei rendezvény az egészséges életmód és a sport köré épül fel, ami jelzésértékű. Az alelnök örömének adott hangot, hogy egyre több Hargita megyei ifjúsági szervezet pályázik sikeresen európai uniós programokra, példaként említve a legutóbb Marosfőn lezajlott Erasmus+ programot vagy az éppen zajló borzonti találkozót.

Vasárnap 10 órától a csíkszeredai Jégpálya utcából startol a XXX. Pro Európa futóverseny, amelyet 11 korcsoportban indítanak.

Az idei Ifi Napok partnerei: Székely Streetball, Vox Iuventutis Egyesület, Erdélyi Fiatalokért Egyesület, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Szakszervezetek Művelődési Háza, Csíki Diáktanácsok Egyesülete, Hargita Megyei Magyar Diáktanács, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Gyerg Terület Ifjúsági Tanácsa, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, a Harmopan Rt. és a Sapientia Hallgatói Önkormányzata.

Részletes program az Ifi Napok Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/1572784872972283/

 

Csíkszereda, 2015. május 5.

 


[ Ifjúsági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774