Ingyenes táborozást nyertek az udvarhelyi diákok

A felújított homoródfürdői hatos villában nyaralnak a legjobb rajz készítői 

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Ötnapos táborozást nyert a székelyudvarhelyi Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium VI. A osztálya a homoródfürdői hatos villában. Az osztály Majos Hajnalka felkészítő tanár vezetésével vett részt a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás rajzpályázatán, amely az V–VIII. osztályos diákoknak szólt. 

A rajzpályázatot Kedvenc táborhelyem a hatos villa címmel hirdette meg a Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrejött társulás, azzal a céllal, hogy az V –VIII. osztályosok is felfedezzék és megszeressék a homoródfürdői hatos villa táborhelyet. A társulás további célja pedig a hajdani diáktábor újjáélesztése, ezáltal is Hargita megye turizmusának népszerűsítése.

A pályamunkákat egy osztályközösségtől várták, A2-es méretben, bármilyen technikával elkészítve, témája pedig a hatos villa és környéke, illetve az ott zajló tevékenységek voltak. A pályázatra több munka érkezett, a zsűri végül a székelyudvarhelyi Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium VI. A osztályának munkáját választotta ki. Így az osztályközösség július 24–28. között táborozik a hatos villában, teljes ellátását a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás biztosítja. A beküldött munkák megtekinthetők a társulás közösségi oldalán: https://www.facebook.com/pg/hargitahegyseg/photos/?tab=album&album_id=1202531953206268

A Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás ügykezelésében levő felújított hatos villa ünnepélyes megnyitását május 18-án tartották (http://www.hargitamegye.ro/hirek/megnyitottak-homorodfurdon-a-felujitott-hatos-villat.html). A 44 férőhelyes, fürdőszobával és kis konyhával felszerelt újranyitott épület Homoródfürdőn festői környezetben várja vendégeit. A környéken borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők találhatók, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet, évszaktól függetlenül.

Aki szeretne a hatos villában táborozni, tábort szerezni, keresse a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulást a csíkszeredai megyeháza 422-es irodájában, vagy a társulás közösségi oldalán: https://www.facebook.com/pg/hargitahegyseg/about/?ref=page_internal

Csíkszereda, 2017. június 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774