Kápolnási Őszi Gazdanapok Homoródlokán

A lovas programok megerősítéséről beszélt Borboly Csaba

(0 Szavazat)25 megjelenítés

A Kápolnási Gazda Egyesület és a Felső-Homoródmente Kistérség ez évben ötödik alkalommal rendezte meg az évről-évre egyre több látogatót vonzó Kápolnási Őszi Gazdanapokat október 21-én, szombaton a Kápolnásfaluhoz tartozó Homoródlokán.

– Az esemény fontos a környékbeli gazdák számára, ugyanis számos új információhoz juthatnak és tapasztalatot cserélhetnek – vallja Benedek László, a Kápolnási Gazda Egyesület elnöke. Az ő meghívásának eleget téve látogatott el az eseményre Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki köszöntőjében a lovas programok fontosságáról és a kisvágóhíd szerepéről beszélt. A megyei tanács először 2009-ben hozott létre lovas munkacsoportot, és az évek során szívós és tudatos munkával sikerült eredményeket elérni, egyre több lovas rendezvényt szerveznek szerte a megyében, évek óta megszervezésre kerül a Székelyföldi Lovas Ünnep, a különböző vágták, valamint a gyerekek számára tangazdaságok és lovászat meglátogatása.

– Azt szeretnénk, ha a fiatalok szabadidejüket hasznosan és egészségesen töltenék el, erre kiváló lehetőséget kínálnak a lovassportok és a lovászkodás. Fontos, hogy már gyermekkorukba megszerettessük velük a lovakat, hogy ne féljenek, bátran üljenek nyeregbe, ahogy őseik is tették – véli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Borboly Csaba úgy véli a lovasturizmus fellendítése prioritást kell élvezzen.

A megyeelnök szerint egy kisvágóhíd szerepe rendkívül jelentős a térség gazdasága szempontjából. Ha az állattenyésztők fel tudják dolgozni és értékesíteni a helyben megtermelt javaikat, az több ember számára biztosít munkát és megélhetést.

A nap folyamán szarvasmarha és ló bemutató, a madéfalvi Kincsem Sport Egyesület lovasbemutatója, lovas fahúzó verseny, állatkiállítás, mezőgazdasági gépek kiállítása, valamint helyi termékek vására várta a látogatókat. A szakmai előadások során a törzskönyvezésről és a teljesítményellenőrzésről, illetve a mezőgazdasági pályázatokról tudhattak meg naprakész információkat az érdeklődők.

A rendezvény főtámogatója idén Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete volt, fővédnöknek pedig Tánczos Barna RMDSZ-es szenátort kérték fel. Az eseményen részt vett Sebestyén Csaba udvarhelyszéki RMDSZ-es parlamenti képviselő is, aki tagja a parlament Mezőgazdasági, vidékfejlesztési és erdészeti bizottságának.

Csíkszereda, 2017. október 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774