Kiértékelték az őszi szezont

A Székelyudvarhelyi FC közleményét 

(0 Szavazat)11 megjelenítés

Befejeződött a korosztályos labdarúgó-bajnokságok őszi idénye. A Székelyudvarhelyi FC ezúttal is két együttessel nevezett be az U17-es és az U19-es bajnokságba. Szerdán kora este sajtótájékoztatón elemezte ki Demény Norbert edző a csapatok idei teljesítményét.

Az U19-es bajnokság előselejtezőjében az FK Csíkszereda mindenkit maga mögé utasított, a dobogó második fokáért az SZFC a Bákói Aerostarral volt nagy harcban, végül a harmadik helyen zárt a szeptember végén véget ért 3-as számú előselejtezőben. Az országos bajnokság 10-es szériájában folytatta a csapat, és az eredmények is jöttek, nyolc fordulót követően az előkelő harmadik helyen található a csapat a táblázaton.

Az U17-eseknél generációváltás történt, sok az új játékos, többen első hivatalos meccseiket játszották idén ősszel, emiatt pedig nehezebben veszik fel a ritmust a tapasztaltabb ellenfelekkel szemben.

A bajnokság előselejtezőjének 3-as csoportjában az 5. helyén végzett együttes ugyancsak a 10-es csoportban szerepel az országos bajnokságban. A kilenc csapatos csoportban jelenleg a hatodik helyen található a Bartos László által edzett SZFC.

„A selejtezők során jó képességű csapatokkal találkoztunk, és tudtuk, hogy a folytatás is hasonlóan kemény lesz, mint az első kör. Az U19-esek idén jobban teljesítettek, hiszen a csapat nagyja már egy-két évet játszott az országos bajnokságban. Nagyon kevésen múlt a második hely megszerzése. Csíkszeredát nem lehetett megfogni, de a többi együttessel rendre kiegyenlített volt a küzdelem. Az U17-eseknél a nyáron hat játékosunk került át a csíki akadémiára, így ott szinte nulláról kellett új csapatot létrehozni. Az út kicsivel rögösebb volt, hiszen nagyon sok új fiatal került be, de meccsről meccsre fejlődtek a fiúk, és ezt hamarosan az eredmények is igazolni fogják” – mondta Demény Norbert, az U19-es csapat edzője.

A nyári szünet alatt összesen tízen kerültek át Székelyudvarhelyről az FK Csíkszereda által működtetett Székelyföldi Labdarúgó Akadémiához, a nagyok közül a 2002-es születésű Rácz Barna, Csog Csongor és Pálhegyi Andor, illetve a 2001-es Mihály Rajmund. A 2003-asoktól haton költöztek át a megyeszékhelyre: Vass Dávid, ifj. Szin Ferenc, Hadnagy Tamás, Fischer Tamás, Szakács Szilárd, Kettesdi Nimród.

„Nem egy hálás feladat, hogy minden nyáron új csapatot kell építeni, de nekünk itt a Székelyudvarhelyi FC-nél ez a dolgunk. Az itt folyó szakmai munka elismerése az, amikor labdarúgóink átkerülnek az akadémiához vagy a 3. ligás felnőttcsapatnál kapnak játéklehetőséget” – tette hozzá Demény Norbert.

A sajtótájékoztató alkalmából az SZFC vezetősége átadta az újonnan vásárolt, minőségi felszerelést a csapat tagjainak. Egyúttal pedig köszönetet mondtak Hargita Megye Tanácsának a sportfelszerelések megvásárlásában nyújtott támogatásért. A csapatok részvételét a két korosztályos bajnokságban Hargita Megye Tanácsa és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala támogatta.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774