Korszerű ravatalozó épült Patakfalván

A közösségnek intézményekre van szüksége

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Elkészült a Felsőboldogfalvához tartozó Patakfalván a ravatalozó, az ünnepélyes átadását szeptember 30-án, vasárnap tartották. Az ünnepségen az egyházi képviselők, a község elöljárói és a helybéli lakosság mellett részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A közel 300 000 lejes beruházás legnagyobb támogatója a Patakfalvi Közbirtokosság volt 250 000 lejjel, Hargita Megye Tanácsa 30 000 lejjel támogatta az építkezést, a hiányzó összeg közadakozásból gyűlt össze – tájékoztatta a jelenlévőket Geréb László református lelkipásztor.

 Az ünnepi istentiszteletet 11 órától tartották a templomban, az igehirdetés szolgálatát Kántor Csaba esperes végezte. A gyülekezet közösen vonult a ravatalozóhoz, arra a helyre,  amelyet már több mint ezer éve temetkezési helyként használnak, ezt régészti ásatások bizonyítják.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint a településen haladás és összefogás tapasztalható, ez is bizonyítja, hogy van jövője Patakfalvának.

– Patakfalva az elmúlt években dinamikusan fejlődik, jó látni, ahogy a kisfalu újból közösséggé formálódik. Olyan közösség alakult ki és alakul folyamatosan, ahol az egymásra figyelésre, és az egymás gondjaira, a közösség ügyeire való gondolkodásra van igény – mondta köszöntőjében Borboly Csaba. Megítélése szerint, akár az iskola épületét, a templomot, a kultúrotthont nézzük, minden rendbe van téve, és még egy sor dolog. Ez annak a jele, hogy bíznak az itteni életben, hisz a közösségnek intézményekre van szüksége.

– Sajnos egy ilyen intézmény a ma átadott ravatalozó is, amely az emberi méltóság kiteljesedésében tud szerepet játszani, a szenvedő család fájdalmának az enyhítésében nagyobb teret tud biztosítani – hangsúlyozta a megyeelnök. Elmondta, a kórházakat sem azért építjük, mert oda be szeretnénk kerülni, de kórház nélkül nehezebb lenne az élet. Pont ezért a ravatalozók építése is szükséglet, de azt kívánta, hogy minél kevesebbszer találkozzanak itt.

Végül üdvözölte a községi vezetés és az egyházi vezetés közötti jó együttműködést is:

– Azt látom, hogy a község vezetés és az egyházi vezetés részéről megvan az igyekezet, hogy a faluban az élet jó irányba haladjon. Ehhez gratulálok és továbbra is partnerként számíthatnak Hargita Megye Tanácsára – fogalmazott a megyeelnök.

Csíkszereda, 2018. szeptember 30.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774